Μπο: Η ιστορία αγάπης των γονιών του, η μετανάστευση και η σχέση με τη μουσική

Μπο

Η αδελφή του Μπο, Νίνα Ξενίδη μίλησε στο περιοδικό People και στον Στεφανο Κωνσταντινίδη.

Την εποχή που οι Rolling Stones και ο Bod Dylan διέγραφαν τη νέα μόδα στις μουσικές αναζητήσεις των νέων, ενώ οι Black Sabbath και οι Led Zeppelin έβαζαν τη δική τους πινελιά στο μουσικό καμβά των 70s, ο βιρτουόζος του μπουζουκιού Νίκος Ξενίδης γνώρισε τη Σταυρούλα με τη γνήσια λαϊκή φωνή. Ερωτεύτηκαν και αποφάσισαν να κάνουν τα κοινά εφηβικά τους όνειρα πραγματικότητα.

[dfp_ads id=236982]

Ζευγάρι πια, αποφάσισαν να ακολουθήσουν το ρεύμα της εποχής, τη μετανάστευση, από την πολύπαθη μεταπολεμική Ελλάδα στο εξωτερικό, αναζητώντας ένα καλύτερο εργασιακό μέλλον. Το κέρμα που έριξαν έπεσε στη Γερμανία και το «ελληνικό» Ντίσελντορφ, που φιλοξένησε πλήθος Ελλήνων μεταναστών. Μόνο που ο Νίκος και η Σταυρούλα δεν θα πήγαιναν σε κάποια φάμπρικα, ούτε είχαν τα χρήματα να ανοίξουν δική τους «greek taverna». Με το μπουζούκι του Νίκου στις αποσκευές και το ταλέντο της Σταυρούλας στο τραγούδι ως διαβατήριο, έγιναν καλλιτεχνικό ντουέτο και έκαναν μόδα τα τραγούδια της ξενιτιάς στα ελληνικά στέκια της Γερμανίας.

Καρπός του έρωτα των δύο Ελλήνων μεταναστών ήταν η Νίνα και ο Μπάμπης. Η Νίνα μεγαλύτερη από τον Μπάμπη κατά ενάμιση χρόνο. Αν και τόσο κοντά στην ηλικία, τα δυο αδέλφια είχαν διαφορετικές κλίσεις και όνειρα ζωής, αλλά και μια μεγάλη αγάπη να τα ενώνει.

Το 1986 η οικογένεια Ξενίδη επέστρεψε στην Ελλάδα που ανθούσε. Η Θεσσαλονίκη έγινε η νέα πόλη διαμονής τους. Η Νίνα έκανε οικογένεια, απέκτησε δύο κοριτσάκια. Δεν ασχολήθηκε ποτέ με τη μουσική, αφού, όπως η ίδια παραδέχεται, δεν πήρε το «μικρόβιο» της οικογένειας. Ο αδελφός της, πάλι, ο Μπάμπης Ξενίδης, έγινε γνωστός ως Bo, ράπερ και συνθέτης. Η Νίνα μιλάει για εκείνον με καμάρι. «Όσο μουσικό ταλέντο έλειψε από μένα, όλο μαζί κι άλλο τόσο το πήρε ο Βo, που από μικρός γρατζούναγε το μπουζούκι του πατέρα μας».

Σήμερα η Νίνα είναι 42 ετών και με την οικογένειά της επέστρεψαν στο Ντίσελντορφ, όπου ζουν πλέον μόνιμα. Ο Bo, πάλι, βρέθηκε ξαφνικά στον Άγιο Δομίνικο και πρωταγωνιστεί με τις επιδόσεις του στο παιχνίδι επιβίωσης Survivor. Πολλές οι στερήσεις εκεί, αλλά αυτό που σίγουρα του λείπει όσο τίποτα άλλο δεν είναι το σπιτικό φαγητό της αδελφής του (αν και φοβερά καλοφαγάς), αλλά οι ανιψιές του, Ειρήνη και Σταυρούλα, 12 και 10 ετών αντίστοιχα, τις οποίες υπεραγαπά.