Μπέτυ Μαγγίρα: «Ένας καλλιτέχνης με πορεία δεν έχει να κερδίσει τίποτα από τη Eurovision»

Ποιο ρίσκο πήρε με τη συμμετοχή της στο "Your Face Sounds Familiar";

Η Μπέτυ Μαγγίρα μίλησε στη Νάνσυ Νικολαΐδου και το TV Έθνος με αφορμή τη συμμετοχή της στο νέο κύκλο εκπομπών του λαμπερού show του ΑΝΤ1 «Your Face Sounds Familiar». Υπήρχε κάτι που την έκανε να φοβηθεί όταν της πρότειναν να συμμετέχει στο show; Θα αναλάμβανε ξανά την παρουσίαση της Eurovision;

Όταν οι ανθρωποι του ΑΝΤ1 σου πρότειναν να είσαι στο σόου, είπες αμέσως το ναι ή υπήρξε κάτι που σε έκανε να φοβηθείς;

Αυτό που δεν μπορώ να πω ακριβώς ότι το φοβήθηκα αλλά όντως το σκέφτηκα σοβαρά, ήταν το γεγονός μήπως γίνει αιτία το σόου και στιγματιστώ τηλεοπτικά απόλυτα με τις μεταμορφώσεις και τις μιμήσεις – και εννοείται πως αυτό δεν είναι κάτι που επιθυμώ. Γιατί δεν είναι αυτή η δουλειά μου. Είναι κάποιες φορές ένα μέρος της δουλειάς μου. Όμως, επειδή είχα να κάνω καιρό τηλεόραση, επειδή αγαπώ όλη αυτή τη μαγική διαδικασία, σκέφτηκα πως αξίζει τον κόπο να πάρω το ρίσκο.

Είμαστε σε περίοδο…  γιουροβιζιονική! Θα ξανάλεγες το ναι στη Eurovision; Είναι κάτι που έχετε κάνει με επιτυχία στο παρελθόν μαζί με τη Ματθίλδη.

Φυσικά, και θα ξαναλεγα το ναι. Εκτός από το γεγονός ότι αγαπώ τη Eurovision, όταν βρεθήκαμε εκ των έσω σε αυτή μαζί με τη Ματθίλδη περάσαμε υπέροχα.

Πως σου φάνηκε το Rise Up;

Νομίζω ότι ήταν το καλύτερο από τις φετινές υποψηφιότητες. Ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά. Είχα μία ένσταση για το αν έπρεπε να υπάρχει και φέτος το Balkan στοιχείο, αλλά σε μια τόσο «χαουζιά» και λίγο ραπ και λίγο ποπ, ίσως ένα εθνικό χαρακτηριστικό να ήταν απαραίτητο..

Οι νικητές είναι νέοι, αλλά και νέα πρόσωπα, όχι και τόσο γνωστά στο ευρύ κοινό…

Μια χαρά το βρίσκω αυτό. Πιστεύω πως είναι καλύτερα να πηγαίνουν νέα παιδιά στη Eurovision, γιατί μέσα από αυτή τη διαδικασία καταθέτουν το μουσικό τους στίγμα και γίνονται γνωστά. Ενώ ένας καλλιτέχνης με μια πορεία τι έχει να κερδίσει;

Δεν έχει να κερδίσει τίποτα;

Τίποτα μόνο για την… τιμή των όπλων πάει. Δεν πληρώνεται, γνωστός και αγαπητός είναι ήδη, συν το γεγονός ότι στο τέλος έρχεται και αντιμέτωπος με το … κράξιμο.