Μπέττυ Βακαλίδου: «Έμαθα ότι πέθανε η μητέρα μου από τα ΚΕΠ»

Μπέττυ Βακαλίδου

"Έβαλα το κεφάλι μου μέσα στον γκισέ και της λέω: γι' αυτό το θέλω το χαρτί, για να δω αν ζει ή αν πέθανε η μάνα μου", περιγράφει η Μπέττυ Βακαλίδου και σοκάρει.

Στον καναπέ της εκπομπής Στούντιο 4 κάθισε το απόγευμα της Πέμπτης η Μπέττυ Βακαλίδου.

Η γνωστή ηθοποιός και ακτιβίστρια της ΛΟΑΤΚΙ Κοινότητας μίλησε στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις τεταμένες σχέσεις που είχε με τους γονείς της, που δεν την αποδέχονταν, αλλά και στον σκληρό τρόπο που πληροφορήθηκε τον θάνατο της μητέρας της.

«Έμαθα από το τηλέφωνο ότι πέθανε ο πατέρας μου, από μία κλήση που έκανα στη μητέρα μου το 1998. Εννοείται ότι δεν με κάλεσαν στην κηδεία. Δεν την κατάλαβα ποτέ τη σκληρότητα αυτών των ανθρώπων. Πίστευα ότι έκανα μία κίνηση, όταν της είπα να πάω στην Αλεξανδρούπολη σε ένα ξενοδοχείο και να στείλω ένα ταξί να τη φέρει να τη δω… και μου είπε όχι», αναφέρει η Μπέττυ Βακαλίδου.

«Είχε λήξει το θέμα. Ούτε στην κηδεία της μαμάς μου πήγα, γιατί το έμαθα από τα ΚΕΠ, όταν χρειάστηκε ένα Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης. Αυτό μου ερχόταν κανονικά από τα Χανιά και έλεγε ότι είμαι άγαμη χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες», περιγράφει στη συνέχεια η ηθοποιός.

«Παρακάλεσα την υπάλληλο ότι το θέλω από την Αλεξανδρούπολη. Μου λέει: ζητήστε το από την οικογένειά σας. Και χώνω το κεφάλι μου μέσα στον γκισέ και της λέω: γι’ αυτό το θέλω, για να δω αν ζει ή αν πέθανε η μάνα μου», αφηγείται η Μπέττυ Βακαλίδου και σοκάρει.

«Έμεινε άφωνη η κοπέλα, πήρε αμέσως τηλέφωνο στο Ληξιαρχείο στην Αλεξανδρούπολη και μου το επιβεβαίωσε. Ένιωσα σαν να ξεριζώθηκε κάτι από μέσα μου, αν και είχα μείνει ορφανή από τα 15 μου», εξομολογείται.

«Και δεν ξέρω αν είναι καλύτερα ή χειρότερα να πεθάνουν οι δικοί σου άνθρωποι σε ένα ομαδικό δυστύχημα ή αν είναι εν ζωή και δεν σε αποδέχονται, σε βασανίζουν, σε κακομεταχειρίζονται και σε εξαναγκάζουν να φύγεις από το σπίτι και το χωριό σου. Τώρα ίσως να τους έδινα κάποια ελαφρυντικά για την παιδική μου ηλικία αλλά όχι για το μετά», παραδέχεται η Μπέττυ Βακαλίδου.