Μπάμπης Στόκας: «Οι Πυξ Λαξ διαλύθηκαν γιατί…»

«Όταν έμεινα μόνος ήξερα ότι δε θα ήταν εύκολο»

Δίνει σπάνια συνεντεύξεις, ακόμα και στην εποχή της μεγάλης επιτυχίας με τους Πυξ Λαξ. Ο Μπάμπης Στόκας μίλησε στον Θανάση Αναγνωστόπουλο και στο JoinUs για το ξεκίνημα με τους Πυξ Λαξ, τη διάλυση του συγκροτήματος, το θάνατο του Μάνου Ξυδούς αλλά και την οικογένεια του.

Γιατί διαλύθηκαν οι Πυξ Λαξ…
«Νομίζω ότι τα κάναμε όλα. Φτάσαμε σε ένα σημείο να βαριόμαστε. Όχι ότι αυτή η μπάντα δεν μπορούσε να αντέξει άλλα πέντε – δέκα χρόνια. Η Ελλαδίτσα είναι ένας μικρός τόπος που εμείς είχαμε παίξει πάρα πολύ και νιώσαμε ενστικτωδώς ότι αυτό άρχισε λίγο να πέφτει και δε θέλαμε να το χαλάσουμε. Θέλαμε να το ζήσουμε όπως ήταν. Από αγάπη δηλαδή το κάναμε. Με τον Πλιάτσικα βρισκόμαστε, όχι καθημερινά, τον έχω φάει και στη μάπα τόσα χρόνια. Περισσότερο έχω δει τον Πλιάτσικα παρά οποιονδήποτε άλλον.»

«Όταν έμεινα μόνος ήξερα ότι δε θα ήταν εύκολο…»
Δε φοβήθηκα γιατί ήξερα ακριβώς τι θα γίνει. Για αυτό και όταν τελειώσαμε εγώ ένα χρόνο δεν τραγούδησα καθόλου. ήξερα ότι το πράγμα δε θα είναι εύκολο πια, γιατί ο Έλληνας είναι περισσότερο προσωπολάτρης ως προς το προϊόν. Το ίδιο έπαθε και ο Πορτοκάλογλου όταν τελειώσαν οι Φατμέ. Τα πρώτα χρόνια ήταν σαν ο άνθρωπος να ξεκινά από την αρχή και χειρότερα και πονάει εκεί λίγο ξέρεις. Δεν είναι ότι είσαι πιτσιρικάς και ξεκινάς και έχεις από κάτω 30 άτομα και λες δεν πειράζει, μια χαρά είμαι.»

Ο θάνατος του Μάνου Ξυδούς…
«Ο θάνατος του Μάνου Ξυδούς έβαλε ένα τέρμα. Δε το έχω δεχτεί ακόμα. Με την απώλεια, επειδή αρχίζω και ζω σιγά σιγά την εποχή της απώλειας μεγαλώνοντας, αλλά έχω καλή σχέση με το θάνατο. Είναι μια διαδικασία που θα έρθει.»

Δείτε εδώ όλη την συνέντευξη του στην εκπομπή του ΣΚΑΪ: