Μπάμπης Στόκας: Απαντά στην κριτική για το τραγούδι με την Πάολα και αποκαλύπτει πρώτη φορά για το «Ας τη να λέει»!

Μπάμπης Στόκας

Ο Μπάμπης Στόκας απαντά ευθέως για τον ντόρο που έχει δημιουργηθεί με αυτή τη συνεργασία.

Αίσθηση έχει προκαλέσει η συνεργασία των Πυξ Λαξ και της Πάολα στο τραγούδι «Το Άσπρο Μου Πουκάμισο», που αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της τελευταίας καλοκαιρινής συναυλίας του συγκροτήματος. Το τραγούδι, που περιέχεται στον πρόσφατο δίσκο των Πυξ Λαξ «Μια Μέρα Πριν Τον Χειμώνα» έγινε αφορμή για να ασκηθεί κριτική στο συγκρότημα, αλλά και στον Μπάμπη Στόκα, για παλαιότερες δηλώσεις του, όπου συγκεκριμένα είχε πει πως αν δεν είχε λεφτά και του ζητούσαν να γράψει τραγούδι για την Πάολα θα προτιμούσε να ζητήσει δανεικά.

Ακούστε εδώ το τραγούδι τους:

 

Ο Μπάμπης Στόκας απάντησε γύρω από τον ντόρο που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τη συνεργασία με την Πάολα, ξεκαθαρίζοντας πως οι Πυξ Λαξ δεν χαρακτηρίστηκαν ποτέ έντεχνοι, θυμίζοντας άλλες συνεργασίες που έχουν κάνει, όπως με τον Βασίλη Καρρά. Για αυτή μάλιστα αποκάλυψε πως το τραγούδι αυτό προοριζόταν για τον Στράτο Διονυσίου…

«Το τραγούδι αυτό το έγραψα πριν πολλά χρόνια, όταν είδα πρώτη φορά στην τηλεόραση να πετάνε τους μετανάστες από τα καράβια στην Ιταλία. Είναι τραγούδι για την πατρίδα βασικά. Θέλαμε να βάλουμε μια λαϊκή τραγουδίστρια να το πει. Οι Πυξ Λαξ ήταν πάντα ένα συγκρότημα που δεν είχε στεγανά και ταμπέλες. Μας αρέσει η λαϊκή μουσική, το ίδιο με τη ροκ. Το ίδιο ο Βαμβακάρης και ο Άκης Πάνου με τον Bob Dylan και τον Bruce Springsteen. Οι Πυξ Λαξ δεν είπαν ποτέ ότι είναι μια έντεχνη μπάντα. Εμένα προσωπικά δεν μ’ αρέσει αυτή η λέξη. Έχουμε κάνει συνεργασίες και με τον Μάκη Χριστοδουλόπουλο, έχουμε δώσει τραγούδι στον Νίκο τον Νομικό, έχουμε δώσει τραγούδι στον Πασχάλη Τερζή, στον Νότη Σφακιανάκη και το κάναμε επειδή γουστάραμε.

Και ο Nick Cave όταν συνεργάστηκε με την Kylie Minogue πήρε την Kylie Minogue, που ήταν η πιο εμπορική ποπ τραγουδίστρια εκείνη την εποχή. Όλα παίζουν ρόλο. Μην κλείνουμε και τα μάτια μας. Το ίδιο πάθαμε και με τον Καρρά. Έλεγαν ότι τα πήραμε. Τίποτα δεν πήραμε. Ούτε με την Πάολα πήραμε τίποτα, ούτε δώσαμε! Ο Καρράς ήταν εκείνη την εποχή ό,τι και η Πάολα τώρα. Το τραγούδι «Ας την να λέει» ήταν να το πει άλλος. Ήταν να το πει ο Στράτος Διονυσίου, αλλά πέθανε. Μια βραδιά που είδαμε τον Καρρά ένα βράδυ στη Θεσσαλονίκη, μας άρεσε, του κάναμε πρόταση. Δεν ήθελε να το πει. Επέμενε ο παραγωγός του. Το τραγούδι έγινε. Η ιστορία γράφτηκε. Πάει αυτό. Ξεπεράστηκε.

Εμείς ό,τι κάνουμε το μεταφέρουμε στον δικό μας κόσμο. Εμένα εξακολουθούν να μη μου αρέσουν τα σκυλάδικα. Το μέσα μου δεν αλλάζει. Δεν πάνε οι Πυξ Λαξ να παίξουν σε ένα σκυλάδικο.

Ο Μπάμπης Στόκας απάντησε και στην κριτική που δέχεται για δηλώσεις που είχε κάνει το 2014 στην εκπομπή JoinUs, αναφερόμενος και στην Παόλα, όπου ανέφερε ότι δεν θα έγραφε τραγούδι για εκείνη.

Ας θυμηθούμε τι έλεγε τότε:

«Επειδή έχει γίνει ένα θέμα τώρα, ότι εγώ είπα για την Πάολα δεν θα της έδινα τραγούδι, ποτέ και θα προτιμούσα να πάρω δανεικά. Η ερώτηση ήταν αν θα έδινα τραγούδια κατά παραγγελία και είπα ότι δεν γράφω τραγούδια κατά παραγγελία γιατί γράφω τραγούδια λίγα και μόνο με έμπνευση και ανέφερα κακώς τελικά το όνομα της Πάιλας τότε γιατί ήταν το πιο δυνατό όνομα. Δεν είμαι άνθρωπος που κακολογώ συναδέλφους, ούτε νιώθω καλύτερος από τους άλλους. Νομίζω ότι όλοι αυτοί οι γράφουν άσχημα πράγματα είναι αυτοί που δεν ήταν ποτέ φαν των Πυξ Λαξ», απάντησε ο Μπάμπης Στόκας στη Φωτεινή Ψυχίδου και Στη Φωλιά των Κου Κου.

Διαβάστε εδώ όλα τα νέα για την τηλεόραση και τη showbiz!