Μπακαλιάρος σκορδαλιά με τραγανό κουρκούτι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Μπακαλιάρος σκορδαλιά

Ο δημοφιλής μπακαλιάρος σκορδαλιά με την τέλεια συνταγή για τραγανό κουρκούτι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Έφτασε η 25η Μαρτίου, μια σημαδιακή ημερομηνία αφού φέτος γιορτάζουμε και τα 200 χρόνια της Ελληνικής επανάστασης του 1821. Από τότε μέχρι και σήμερα, ο τηγανητός μπακαλιάρος με κουρκούτι και η παραδοσιακή σκορδαλιά με ψωμί ή με πατάτα, είναι παραδοσιακά το εθιμοτυπικό φαγητό της 25ης Μαρτίου. Ο μπακαλιάρος σκορδαλιά δεν λείπει από κανένα τραπέζι στην Ελλάδα αλλά και όπου υπάρχουν Έλληνες σε όλο τον κόσμο. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μοιράζεται μαζί μας την τέλεια συνταγή και όλα τα μυστικά για να δημιουργήσουμε το τέλειο πιάτο!

Για να έχουμε μπακαλιάρο τηγανητό στο τραπέζι της 25ης Μαρτίου, πρέπει να κάνουμε μια προετοιμασία για το ξαρμύρισμα του μπακαλιάρου. Δείτε ΕΔΩ πως ξαρμυρίζει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου τον μπακαλιάρο και πώς τον προετοιμάζει για να μαγειρευτεί.

Μπακαλιάρος σκορδαλιά με το πιο τραγανό κουρκούτι

Ο τηγανητός μπακαλιάρος γίνεται με κουρκούτι. ΕΔΩ θα βρείτε το πιο τραγανό κουρκούτι για τηγανητό μπακαλιάρο και όλα τα μυστικά για σωστό τηγάνισμα, για να ροδίσει ο μπακαλιάρος και να μείνει τραγανό το κουρκούτι του.

Τη σκορδαλιά με πατάτα, που γίνεται αλοιφή και κατάλευκη με τα μυστικά που μας δίνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, ή την παραδοσιακή σκορδαλιά με ψωμί και καρύδια, μπορούμε να την φτιάξουμε 2-3 ημέρες πριν και να την συντηρήσουμε στην συντήρηση του ψυγείου μας. Πάντα κλεισμένες αεροστεγώς σε γυάλινα μπολ με καπάκι. Η σκορδαλιά γίνεται πιο δυνατή μετά από 2-3 ημέρες.

Μπορούμε να φτιάξουμε σκορδαλιά ροζ με παντζάρια ή σκορδαλιά πράσινη με αβοκάντο.

Παραδοσιακά την 25η Μαρτίου, ετοιμάζουμε και χόρτα βραστά σαλάτα καθώς και παντζάρια σαλάτα.