Μπακαλιάρος σκορδαλιά: Η συνταγή της επιτυχίας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

μπακαλιάρος σκορδαλιά

Ο πιο νόστιμος μπακαλιάρος και το πιο τραγανό κουρκούτι, με την πιο βελούδινη, απολαυστική και χρωματιστή σκορδαλιά που φάγατε ποτέ!

Μπακαλιάρος σκορδαλιά, μια παραδοσιακή, υπέροχη συνταγή για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου, την οποία μοιράζεται μαζί μας η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Πρώτα χρειάζεται να ξαρμυρίσουμε το ψάρι, να το κόψουμε σε επιθυμητά κομμάτια (μερίδες) και να το στεγνώνουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί.

Δείτε εδώ τα μυστικά για το σωστό ξαλμύρισμα

Για το κουρκούτι

Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή σύρμα. Προσθέτουμε την μπύρα και το ούζο και ανακατεύουμε με σύρμα το αραιό κουρκούτι. Στο τέλος ρίχνουμε τα δύο παγάκια. Βάζουμε το κουρκούτι για λίγο στο ψυγείο να γίνει δροσερό.

Ζεσταίνουμε το τηγάνι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Το ελαιόλαδο πρέπει να καλύπτει το φιλέτο του μπακαλιάρου μέχρι τη μέση του. Ανακατεύουμε καλά το κουρκούτι. Βουτάμε ένα κομμάτι ψάρι σε λίγο αλεύρι και το τινάζουμε καλά να φύγει το περιττό. Το βουτάμε στο κουρκούτι. Το κρατάμε λίγο πάνω από το μπολ, για να στραγγίσει το περιττό κουρκούτι. Το τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.

Η θερμοκρασία του λαδιού πρέπει να είναι μέτρια προς δυνατή. Αφήνουμε να ροδίσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά και γυρίζουμε το φιλέτο μπακαλιάρου να τηγανιστεί και από την άλλη.Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει το περιττό λάδι. Δεν τηγανίζουμε ταυτόχρονα πολλά κομμάτια ψάρι για να κρατάμε σταθερή την θερμοκρασία του λαδιού. Όταν βάζουμε πολλά κομμάτια, πέφτει η θερμοκρασία του, και αντί να τηγανίζεται και να κάνει κρούστα, σιγοβράζει στο λάδι.

Δείτε εδώ όλα τα βήματα για τον τέλειο μπακαλιάρο σκορδαλιά!

Ακολουθήστε πιστά όλα τα βήματα και θα απολαύσετε ένα υπέροχο πιάτο!