Μουσικό Κουτί: Τι θα δούμε στην αποψινή εορταστική εκπομπή

Μουσικό Κουτί

Μουσικό Κουτί, απόψε στις 22:00 στην ΕΡΤ1.

Τον πολύπλευρο συνθέτη και κορυφαίο πιανίστα Γιώργο Χατζηνάσιο υποδέχονται ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου στο Μουσικό Κουτί. Αγαπημένα τραγούδια του σπουδαίου δημιουργού ερμηνεύουν δύο ταλαντούχοι τραγουδιστές της νεότερης γενιάς, ο Ησαΐας Ματιάμπα και η Μυρτώ Βασιλείου.

Στο τελευταίο Μουσικό Κουτί της χρονιάς μας ενώνουν όλους η αγάπη και ο θαυμασμός για τα τραγούδια του Γιώργου Χατζηνάσιου.

Ο Ησαΐας Ματιάμπα και η Μυρτώ Βασιλείου δίνουν μια νέα, φρέσκια πνοή στο ΖΩ, Η ΑΓΑΠΗ ΧΑΘΗΚΕ, ΤΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΤΟ ΣΩΜΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΣ και μας θυμίζουν τη δύναμη που έχουν τα τραγούδια του που περνάνε από γενιά σε γενιά και παραμένουν διαχρονικά.

Ξεχωριστή στιγμή στην εκπομπή είναι όταν ο σπουδαίος συνθέτης κάθεται στο πιάνο και ερμηνεύει μοναδικά ΜΕ ΛΕΝΕ ΓΙΩΡΓΟ …

«Πάντα είχα στο μυαλό μου να μην μοιάζει το ένα κομμάτι μου με το άλλο» λέει στη συνέντευξη του ο Γιώργος Χατζηνάσιος που έχει σφραγίσει μια ολόκληρη εποχή με τα τραγούδια του και τη μουσική του. Στην πολύχρονη καριέρα του που ξεκινάει από την δεκαετία του ‘60 έχει γράψει αμέτρητα τραγούδια που έγιναν μεγάλες επιτυχίες με κορυφαίους ερμηνευτές αλλά και συμφωνικά έργα, όπερες και μουσική για το σινεμά, το θέατρο και την τηλεόραση. Χαρακτηριστικά του η κλασική μουσική παιδεία, η αγάπη του για την τζαζ και βέβαια ο πηγαίος μελωδικός πλούτος στα τραγούδια του «Είχα τη φήμη του ελαφρού συνθέτη που ήταν μια μεγάλη αδικία για μένα. Όταν έκανα τα ΣΥΝΑΞΑΡΙΑ με τον Δ.Μητροπάνο ήθελα να δηλώσω ότι δεν είμαι αυτός που νομίζετε …είμαι και αυτός! Έχω ζυμωθεί με την λαϊκή μουσική»

Ακολουθούμε τα βήματα του από το ξεκίνημα του ως σπουδαστής σε Ωδεία της Θεσσαλονίκης, της Αθήνας και του Παρισιού, αργότερα ως πιανίστας σε ηχογραφήσεις και νυχτερινά κέντρα και βέβαια την εξέλιξη του ως δημιουργός μέχρι σήμερα «Εγώ πάσχιζα να μάθω μουσική και τα αδέρφια μου έπαιζαν μπάλα, το λέω αυτό για να το ακούν τα νέα παιδιά».

Στο Juke box της εκπομπής η μπάντα του Μουσικού Κουτιού διασκευάζει τα αγαπημένα του Γιώργου Χατζηνάσιου και κανένα τραγούδι δεν είναι …αναμενόμενο!

Καθίστε αναπαυτικά ανοίγει το Μουσικό Κουτί του Γιώργου Χατζηνάσιου!