Μουσικό απόσπασμα από το Σπίτι με το Mega όπου τιμά τον Μάνο Ξυδούς

Σπίτι με το Mega

Σπίτι με το Mega, απόψε στις 21:00.

Το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στις 21:00 το «ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΟ MEGA» τιμά τον αξέχαστο Μάνο Ξυδούς.

Ένα μοναδικό μουσικό αφιέρωμα στον σπουδαίο τραγουδοποιό με αφορμή την κυκλοφορία του album «Ο Πρίγκιπας της Δυτικής Όχθης» από τη Minos Emi / Universal. Μία βραδιά με συγκίνηση και τραγούδια που όλοι θα αγαπάμε για πάντα, ανεξίτηλα στον χρόνο.

Αγαπημένοι καλλιτέχνες, θα βρεθούν στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά τιμώντας τον αείμνηστο Μάνο Ξυδούς και θα ερμηνεύσουν τραγούδια που σημάδεψαν μία ολόκληρη εποχή και έχουν συντροφεύσει τις πιο όμορφες στιγμές μας. Από το «Δε θα δακρύσω πια για σένα», το «Μπορεί» και «Μόνο για ‘κείνη μη μου λες» μέχρι το «Χάθηκες Αλήτισσα», το «Λένε για μένα» και το «Με στέλνεις», διαχρονικές επιτυχίες από την τεράστια μουσική παρακαταθήκη του Μάνου Ξυδούς.

Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι: Αλντιόν, Stan Αντιπαριώτης, Βαρβάρα Αργυρού, Σταμάτης Γονίδης, Χρήστος Δάντης, Γιάννης Διονυσίου, ΕΓΩ, Κώστας Καραφώτης, Νίκος Μακρόπουλος, Χρήστος Μενιδιάτης, Γιώργος Παπαδόπουλος, Έλενα Παπαρίζου, Στέλιος Ρόκκος, Έλενα Στρατηγοπούλου, Τάμτα, Χρήστος Χολίδης, Onirama, Prestige the Band.

Το σημαντικό αυτό μουσικό ταξίδι θα παρουσιάσουν ο Ρένος Χαραλαμπίδης και η Μαρία Σολωμού, ξεδιπλώνοντας ξεχωριστές στιγμές της μουσικής πορείας του σπουδαίου καλλιτέχνη.

Στα highlights της βραδιάς, θα ακούσουμε για πρώτη φορά, το ακυκλοφόρητο τραγούδι του Μάνου Ξυδούς «Πες μου τι έκανα» με τη γνήσια, λαϊκή φωνή του Νίκου Μακροπούλου. Ένα τραγούδι που έγραψε κάποτε ο μεγάλος δημιουργός για την όμορφη Θεσσαλονίκη και η οικογένεια του επέλεξε τον Νίκο Μακρόπουλο για να το ερμηνεύσει.

Μία βραδιά γεμάτη μουσική, συγκίνηση και δυνατές ερμηνείες έρχεται το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στις 21:00 στο «ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΟ MEGA».  Ένα ξεχωριστό μουσικό αφιέρωμα στον Μάνο Ξυδούς, τον «Πρίγκιπα της Δυτικής Όχθης», που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμα του στην ελληνική ροκ σκηνή.

Η Μαρία Σολωμού δήλωσε: «Χάρηκα πάρα πολύ και ήταν μεγάλη τιμή για εμένα που ήμουν σε αυτή την εκδήλωση για τον Μάνο Ξυδούς.
Ήταν ένας σπουδαίος καλλιτέχνης, που δυστυχώς όμως δεν είχα την τύχη να γνωρίσω. Τα τραγούδια του σημάδεψαν τα δικά μου νεανικά χρόνια και συντρόφευσαν πολλές στιγμές μου. Είναι σημαντικό να μαθαίνουν οι νεότεροι κομμάτια της ελληνικής μουσικής παρακαταθήκης και τους πραγματικούς δημιουργούς των τραγουδιών που ακούμε.Μου άρεσε που μαζεύτηκαν όλοι αυτοί οι καλλιτέχνες σε μία σκηνή. Η μουσική ενώνει και ο Μάνος Ξυδούς που ήταν πολύ μπροστά για την εποχή του, ήξερε να παντρεύει διαφορετικά είδη μουσικής, δεν είχε ταμπέλες. Το αγαπημένο μου τραγούδι είναι το «πούλα με » το  έχω αγαπήσει.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης σχετικά με το ποια ερμηνεία τον συγκίνησε ανέφερε:

Ποια από όλες τις ερμηνείες που θα παρακολουθήσουμε απόψε σας συγκίνησε και σας έκανε να τραγουδήσετε και εσείς μαζι;

Με συγκίνησε πιο πολύ ο Μαρκόπουλος που ερμήνευσε ένα ανέκδοτο τραγούδι. Είχε μια μοναδική λαϊκη αυθεντικότητα και θα τολμούσα να πω παλικαριά. Έτσι ήταν και ο Μάνος Ξυδούς.

«ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΟ MEGA» ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΝΟ ΞΥΔΟΥΣ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 21:00 ΣΤΟ MEGA