«Μου έπεσαν όλα τα μαλλιά και έμεινα σκελετός. Κόντεψα να πεθάνω!»

Ξανθή Περάκη

Οι δύσκολες στιγμές της τραγουδίστριας...

Η μπριόζα τραγουδίστρια Ξανθή Περάκη μίλησε στον Αλκίνοο Μπουνιά και στην εφημερίδα Espresso για τη μεγάλη αγάπη που είχαν στην μητέρα της μαζί με τον αδελφό της, ο οποίος παράτησε την καριέρα του για να την φροντίζει μέχρι τα βαθιά της γεράματα. Ο θάνατος της ήταν σοκαριστικός για την τραγουδίστρια και η ίδια εξομολογείται τις δύσκολες στιγμές που πέρασε.

xanthi1

«Ο Περικλής – που είναι ένας μεγάλος τραγουδιστής και κατά τη γνώμη μου, έχει αδικηθεί – άφησε την καριέρα που είχε για σαράντα χρόνια για να φροντίζει τη μητέρα μας. Άφησε το ξενύχτι και δούλευε ως δημοσιογράφος από το πρωί ως το μεσημέρι για να είναι μετά κοντά της. Έτσι, η μάνα μας έφτασε ενενήντα οκτώ χρονών. Αλλά κι εγώ ήμουνα στο πλευρό της. Σε ηλικία ογδόντα επτά ετών την πήρα μαζί μου στην Αυστραλία και την είχαμε στο καμαρίνι του κέντρου. Της άρεσε πολύ και ξανάνιωνε!

Τι σημαίνει για σένα η λέξη «μάνα»;

Νομίζω ότι κι εγώ κι ο Περικλής το αποδείξαμε με πράξεις τι σήμαινε. Ωστόσο, εγώ δεν ήμουνα προετοιμασμένη ότι θα φύγει κάποια στιγμή και όταν την έχασα στεναχωρήθηκα πάρα πολύ. Μου έπεσαν όλα τα μαλλιά και έμεινα σκελετός. Κόντεψα να πεθάνω! Ο Περικλής ήταν πιο ψύχραιμος.»