Μιθριδάτης: «Τα Ημισκούμπρια έκαναν επιτυχία για τους λάθος λόγους»

Μιθριδάτης

"Στο τραγούδι Πάμε Όλοι Μαζί Σε Μια Παραλία καυτηριάζουμε και σχολιάζουμε την κακογουστιά του Έλληνα", δηλώνει ο Μιθριδάτης.

Στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» του Action24 φιλοξενήθηκε ο Μιθριδάτης. Ο γνωστός καλλιτέχνης, που φέτος κατεβαίνει υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μίλησε στην Αθηναΐδα Νέγκα και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πορεία του συγκροτήματος Ημισκούμπρια.

«Νομίζω ότι τα Ημισκούμπρια έκαναν πολύ μεγάλη επιτυχία για τους λάθους λόγους. Το ύφος και το είδος της μουσικής ήταν κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα, όταν βγήκαμε. Δε μπορούσα να το προσδιορίσουν ακόμα, δεν ήταν σίγουροι. Εμείς ήμασταν σίγουροι ότι ήταν ξεκάθαρα hip-hop», ανέφερε αρχικά ο Μιθριδάτης.

«Από ‘κει και πέρα, νομίζω ότι ο κόσμος έμεινε λίγο παραπάνω στο περιτύλιγμα, στην πολυχρωμία και στον θόρυβο. Δε μπορούσε να μπει εύκολα στα νοήματα των στίχων», τονίζει.

«Στο τραγούδι Πάμε Όλοι Μαζί Σε Μια Παραλία καυτηριάζουμε και σχολιάζουμε τη νοοτροπία του Έλληνα, το πώς νομίζει ότι ξεφεύγει τα καλοκαίρια ή τις Κυριακές πιστεύοντας ότι αυτό του είναι κάτι ευχάριστο. Φωτογραφίζαμε την κακογουστιά αυτής της συνήθειας του Έλληνα», επισημαίνει ο Μιθριδάτης αμέσως μετά.

«Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιος λόγος να κάθεσαι να εξηγείς. Η Τέχνη δημιουργείται για τον κόσμο και ο καθένας την ερμηνεύει όπως θέλει ανάλογα με το γούστο του. Ο σκοπός όμως είναι να περάσεις καλά και να καταλάβεις τι λέμε. Έχουμε μεγάλη δισκογραφία όμως, ας μη σταθούμε σε αυτά τα δύο κομμάτια μόνο, στη Ντισκοτέκ και στην Παραλία», καταλήγει ο Μιθριδάτης.