Μίρκα Παπακωνσταντίνου: «Πέρασα πολύ καιρό να τρώγομαι με τον εαυτό μου, με τα ερωτικά…»

Μίρκα Παπακωνσταντίνου

«Με τα χρόνια όμως έχω κάπως «κλειστεί» και μου αρέσει η μοναξιά μου»

Η Μίρκα Παπακωνσταντίνου υποδύεται για τέταρτη σεζόν την Αλεξάνδρα στην σειρά του Alpha «Το σόι σου» και μιλά στο περιοδικό Τηλέραμα και στις Αθηνά Ζαχαράκη και Φαίδρα Στάθη.

Δεν μπορώ να μη σας ρωτήσω, μια και περίπου το αναφέρατε πριν… Ζώντας με το «Σόι» 4 ολόκληρα χρόνια, νιώσατε να σας λείπει τελικά το γεγονός ότι δεν αποκτήσατε η ίδια παιδιά;

[dfp_ads id=236982]

«Έχω ζήσει μια ζωή πλούσια όπου είχα γάμους, φίλους, συντρόφους… Σύντροφο τώρα πάντως δεν έχω. Μη με παρεξηγήσετε, αγαπώ τους ανθρώπους και, κακά τα ψέματα, πάντα θες έναν άνθρωπο δίπλα σου. Τελικά όμως έχω καταλάβει πως δεν είμαι της πολλής φασαρίας. Αυτό δηλαδή που υποτίθεται πως γίνεται κάθε Κυριακή στο Σόι, με τα οικογενειακά γεύματα, μου φαίνεται περίπου αδιανόητο. Να φανταστείτε πως από πιτσιρίκια στα κυριακάτικα τραπέζια εγώ… την έκανα! Δεν είμαι αντικοινωνική, κάθε άλλο. Με τα χρόνια όμως έχω κάπως «κλειστεί» και μου αρέσει η μοναξιά μου. Όχι η πολλή, ούτε η απόλυτη, αλλά να μπορώ όταν το επιλέγω, να αποσύρομαι, να γυρίζω προς τα μέσα μου, στον εαυτό μου.»

Ακούγεται κάπως μελαγχολικό…

«Πιστέψτε με, δεν, είναι… Κάθε άλλο μάλιστα. Είναι μεγάλη κουβέντα η ευτυχία, αλλά μπορώ να την πω. Νιώθω υπερήφανη για την τηλεοπτική μου οικογένεια, για τη δουλειά μου σε τηλεόραση και θέατρο, αλλά και για όλα όσα, έχω αποκτήσει στη ζωή. Ναι, είμαι ευτυχής. Όσο για την προσωπική ζωή; Μπορώ πια να πω πως ήταν όλα επιλογές μου. Πέρασα πολύ καιρό να τρώγομαι με τον εαυτό μου, με τα ερωτικά… Ξέρετε όμως τι έχω καταλάβει πια; Πως κάθε άντρας, κάθε άνθρωπος γενικά, είναι τελικά φτιαγμένος να δίνει μέχρι ενός σημείου. Οπότε εσύ δώσε, χωρίς όμως να περιμένεις ανταπόδοση. Να λες πάντα «ήθελα να κάνω ό,τι έκανα». Κι όταν πια δεν σου πάει, πήγαινε παρακάτω. Μην κάθεσαι ούτε να περιμένεις και να φθείρεσαι ούτε να τρώγεσαι με τα σωθικά σου. Γιατί είπαμε, κάθε άνθρωπος είναι προγραμματισμένος να δίνει ως ένα σημείο και ότι και αν κάνεις εσύ, άλλο δεν πρόκειται να δώσει, ούτε ν’ αλλάξει.»