Μίνως Θεοχάρης: «Σε μια διαφωνία ο άλλος σου πετάει στα μούτρα τη σεξουαλικότητά σου σαν κάτι προκλητικό»

Μίνως Θεοχάρης

"Είχαμε μια διαφωνία μέσα στο ταξί. Αυτό εξελίχθηκε και από διαφωνία άρχισε να γίνεται πολύ προσβλητικό σε σχέση με τη σεξουαλικότητα", λέει ο Μίνως Θεοχάρης.

Ο Μίνως Θεοχάρης βρέθηκε καλεσμένος στο «Καλύτερα Αργά» με την Αθηναΐς Νέγκα και μεταξύ άλλων συζήτησαν για την ρατσιστική επίθεση που είχε δεχτεί από έναν οδηγό ταξί, την οποία ο ηθοποιός είχε περιγράψει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, με αφορμή το Athens Pride.

«Είχαμε μια διαφωνία μέσα στο ταξί. Αυτό εξελίχθηκε και από διαφωνία άρχισε να γίνεται πολύ προσβλητικό σε σχέση με τη σεξουαλικότητα. Πήγε εκεί το θέμα. Την επόμενη μέρα που ήταν το pride είχα διαβάσει διάφορα post που έλεγαν «εμείς οι ετεροφυλόφιλοι δεν κατεβαίνουμε στον δρόμο, δεν καταλαβαίνω γιατί κατεβαίνετε». Συνέδεσα τα δύο γεγονότα και είπα ότι όσο συμβαίνει σε μια απλή διαφωνία ο άλλος να σου πετάει στα μούτρα τη σεξουαλικότητά σου σαν κάτι προκλητικό, τόσο θα υπάρχει και λόγος να γίνεται το pride. Πρέπει να το καταλάβει αυτό ο κόσμος.

Για αυτά που ακούμε, νομίζω ότι όλοι παλεύουμε, ο καθένας από την πλευρά του, για να μην τα ακούμε. Έχει γίνει βελτίωση. Δεν έχει γίνει αυτή που θα έπρεπε για να είμαστε όλοι ήρεμοι και να μην κατεβαίνουμε στους δρόμους, αλλά δεν αισθάνομαι ότι είναι δίκαιο να λέμε ότι δεν έχει γίνει τίποτα. Εγώ έχω μεγαλώσει στα 90s και γνωρίζω και πώς ήταν η κατάσταση και πώς είναι φέτος», εξομολογήθηκε ο Μίνως Θεοχάρης.

Για τα gay φιλιά στην τηλεόραση, ο ηθοποιός σημείωσε: «Χρειαζόμαστε ορατότητα. Με οποιοδήποτε τρόπο γίνεται, καλώς κάνει και γίνεται. Εγώ γενικώς διαφωνώ αισθητικά με πράγματα, όχι γιατί μπήκε ένα γκέι φιλί κάπου. Αν έχει μπει με έναν ωραίο τρόπο ή αν έχει μπει επί τούτου».