Μιμή Ντενίση: «Μας πιάνουν με τον Κακούρη και αρχίζουν να μας κοπανάνε»

Μιμή Ντενίση

"Μου λέει: "Μιμή εδώ θα αφήσουμε τα κόκκαλά μας". Αυτοί μας χτύπαγαν κανονικά", εξομολογείται η Μιμή Ντενίση.

Η Μιμή Ντενίση περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια πώς έγιναν τα γυρίσματα για την ταινία Σμύρνη μου αγαπημένη, σε συνέντευξη που έδωσε στο Πρωινό. Χαρακτηριστική είναι η περιγραφή της για μια σκηνή με τον Λεωνίδα Κακούρη που γυρίστηκε στην Λέσβο.

«Όταν φτάσαμε στον Πολιχνίτο, έπρεπε να αρχίσει η καταστροφή, Όπου περπατούσαμε στον δρόμο εγώ με τον Λεωνίδα Κακούρη, πλήθος μας έσπρωχνε και σκότωναν τον άντρα μου, τον Κακούρη. Όλο το χωριό ήταν κομπάρσοι, όλο. Οι άνθρωποι έμειναν μέχρι τις 6 το πρωί, 3-5 βράδια. Τους λέει λοιπόν ο βοηθός, θα τρέχετε και θα σπρώχνετε.

Είχαμε πάρα πολλούς κασκαντέρ και όλοι ήταν Βούλγαροι -εμείς δεν έχουμε τέτοια σχολή- καταπληκτικοί. Αρχίζουν να τρέχουν, έρχονται οι Τσέτες, αρπάζουν τον Κακούρη -εγώ πρέπει να σταθώ να κλαίω. Όμως, το χωριό που έχει οργιάσει, ενώ εγώ εδώ είμαι στο κλάμα, συνεχίζουν πίσω να σπρώχνουνε, όπου πέφτουμε με την Αναστασία και χανόμαστε ξαφνικά από το πλάνο. Σηκωνόμαστε και λέω παιδιά δεν θα σπρώχνετε τόσο, δεν είναι αληθινό πρέπει να γίνει λίγο πιο μαλακά», αποκαλύπτει η Μιμή Ντενίση.

«Βγαίνουν οι Τσέτες με τα όπλα, μας πιάνουν με τον Κακούρη να μας κοπανάνε. Μου λέει: «Μιμή εδώ θα αφήσουμε τα κόκκαλά μας». Αυτοί μας χτύπαγαν κανονικά», εξομολογείται η Μιμή Ντενίση.