Μικρά Αγγλία: Στο δρόμο για τα Όσκαρ

Η ταινία του Παντελή Βούλγαρη είναι η επίσημη υποβολή της Ελλάδας στα 87α Βραβεία της Ακαδημίας Κινηματογράφου

Είκοσι τέσσερις χώρες έχουν μέχρι στιγμή υποβάλει υποψηφιότητα για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. Μια από αυτές τις χώρες είναι και η Ελλάδα με την «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη.

Η διαδικασία προβλέπει αρχική επιλογή των ταινιών που πληρούν τις προϋποθέσεις μέσα στον Οκτώβριο του 2014. Λίγους μήνες μετά, τον Ιανουάριο του 2015 θα καταρτιστεί η λίστα των εννιά φιναλίστ από τις οποίες στα τέλη του ίδιου μήνα θα εμφανιστεί η τελική πεντάδα που θα διαγωνιστεί για το πολυπόθητο βραβείο. 

Η «Μικρά Αγγλία» σε σενάριο της Ιωάννας Καρυστιάνη που στηρίχθηκε στο δικό της μπεστ σέλερ, αφηγείται τη ζωή των γυναικών της Άνδρου τη δεκαετία του 1930 και 1940. Η ταινία κυκλοφόρησε στις αίθουσες τον Δεκέμβριο του 2013 και έκοψε περισσότερα από 400.000 θεατές σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Τον περασμένο Απρίλιο η «Μικρά Αγγλία» απέσπασε έξι Βραβεία από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου με σημαντικότερο αυτό της καλύτερης ταινίας. Βραβεύτηκε επίσης για τα σκηνικά, τα κοστούμια, τη φωτογραφία, τον ήχο και το μακιγιάζ. Δύο μήνες αργότερα το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ της Σανγκάης επιφύλασσε για την ταινία του Παντελή Βούλγαρη τριπλή βράβευση: καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και γυναικείας ερμηνείας για την πρωταγωνίστρια Πηνελόπη Τσιλίκα (στο ρόλο της Όρσας).

Διαβάστε ακόμα:

Αποκάλυψη! Η… κομμένη σκηνή του Gravity που του στέρησε ακόμα ένα Όσκαρ