Μιχάλης Ζαμπίδης: «Ήθελα να διαχειριστώ το άγχος, είχα αρχίσει να μην απολαμβάνω τους αγώνες, να βασανίζομαι ψυχοσωματικά»

Μιχάλης Ζαμπίδης

"Είναι δύσκολο να φτάσεις και να μείνεις στην κορυφή. Έχω παίξει σε 180 αγώνες και έχω μόλις 26 ήττες", σημειώνει ο πολυβραβευμένος kick-boxer.

Στην κάμερα του Happy Day και τη δημοσιογράφο Όλγα Λαφαζάνη μίλησε ο Μιχάλης Ζαμπίδης. Ο παγκοσμίου φήμης αθλητής του kick-boxing αναφέρθηκε στην εκλογή του στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές στο πλευρό του Νίκου Χαρδαλιά, στα νέα δεδομένα που έφεραν στη ζωή του οι δύο του κόρες, καθώς και στη μάχη του με το άγχος.

«Η εκλογή μου με τον Νίκο Χαρδαλιά στην Περιφέρεια είναι ένα καινούργιο ring, μία καινούργια πρόκληση. Ήμουν ο τελευταίος που μπήκε στο ψηφοδέλτιο, είχα 13 μέρες προετοιμασίας. Ευχαριστώ όλο τον κόσμο που με ψήφισε, έχω όρεξη να προσφέρω», δηλώνει ο Μιχάλης Ζαμπίδης.

«Με πήρε τηλέφωνο ο Νίκος και μου έκανε την πρόταση, ήταν αυστηρός και σε κουτάκια. Ένιωσα συμβατός και πως εδώ μπορώ να φέρω αποτέλεσμα. Προτάσεις μου έχουν γίνει σχεδόν από όλα τα κόμματα αλλά δεν ήθελα να μπω σε όλο αυτό το κομμάτι. Ούτε και τώρα νιώθω ότι πολιτεύτηκα, δεν χρωματίζομαι», επισημαίνει χαρακτηριστικά για την ενασχόλησή του με την πολιτική.

«Το κίνητρό μου είναι τα παιδιά μου. Οι κόρες μου τώρα είναι 1,5 έτους. Λίγος χρόνος, απαιτητικά τα προγράμματα. Να είναι καλά οι γιαγιάδες μας. Ξέρω ότι η ζωή μας δεν θα είναι πάντα έτσι, τώρα είναι ένα πρόγραμμα, σαν μια προετοιμασία αγώνων. Νομίζω ότι το σκληρό κομμάτι το αντέξαμε», εξομολογείται ο Μιχάλης Ζαμπίδης στη συνέχεια.

«Υπήρχαν φορές που είχαμε εντάσεις, χαθήκαμε, δεν προλαβαίναμε να δούμε ο ένας τον  άλλον, ειδικά τον πρώτο χρόνο, είναι ζόρι για το ζευγάρι», παραδέχεται ανοιχτά για τον γάμο του με την Μαρία Καρολίνα Ντάσιου.

«Όταν ήμουν μικρός δεν μάλωνα με τα υπόλοιπα παιδιά, ήμουν ειρηνικός πολεμιστής. Όλοι έχουμε μέσα μας υποσυνείδητους θυμούς, εγώ τον δικό μου τον επένδυσα σε αυτό το άθλημα. Είναι δύσκολο να φτάσεις και να μείνεις στην κορυφή. Έχω παίξει σε 180 αγώνες και έχω μόλις 26 ήττες», σημειώνει ο Μιχάλης Ζαμπίδης σε άλλο κομμάτι της συνέντευξης.

«Ήθελα να διαχειριστώ το άγχος, το οποίο είχε αρχίσει να με βαραίνει πολύ όταν ξεκίνησα να παίρνω παγκόσμιους τίτλους, να γεμίζω στάδια, να βγαίνω και να έχω όλες τις κάμερες επάνω μου. Υπάρχει μία ορμόνη που λέγεται κορτιζόλη και εκεί σου κόβονται τα πόδια, στεγνώσει το στόμα σου, γίνεται πιο βαριά η ανάσα.

Είχα αρχίσει να μην απολαμβάνω τους αγώνες μου και όλο αυτό να με βασανίζει ψυχοσωματικά. Ήθελα να απαλλαγώ από αυτό και να εξελιχθώ. Άρχισα να επενδύω στο άγχος μου και να κάνω ένα restart. Την περίοδο του άγχους μου έκανα όλες τις εξετάσεις, γιατί νόμιζα ότι κάτι έχω αλλά δεν είχα τίποτα», εξομολογείται ο διακεκριμένος kick-boxer στην Όλγα Λαφαζάνη.