Μιχάλης Ζαμπίδης: «Ήταν από πάνω μέχρι κάτω μαύρο, δεν αισθανόμουν τίποτα»

Μιχάλης Ζαμπίδης

"Ένιωθα ανατριχίλα, σαν να έχω πάνω μου ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο", εξομολογείται ο βραβευμένος kick boxer.

Στην κουζίνα της εκπομπής ΠΟΠ Μαγειρική της ΕΡΤ1 φιλοξενήθηκε ο Μιχάλης Ζαμπίδης. Ο βραβευμένος αθλητής του kick-boxing μαγείρεψε παρέα με τον Ανδρέα Λαγό, όπου μεταξύ άλλων μίλησε και για την επαγγελματική του πορεία, το ξεκίνημα και το πρώτο μετάλλιο που κέρδισε.

«Το πρώτο μετάλλιο στην Αυστραλία, εκεί όπου είχε πολλούς Έλληνες, όταν έπαιξε ο εθνικός ύμνος έλεγα πως ό,τι και να γίνει απλά θα κερδίσω και μετά όλα τα υπόλοιπα. Ένιωθα ανατριχίλα και ένιωθα σαν να έχω πάνω μου ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο. Δεν αισθανόμουν τίποτα», εξομολογείται ο Μιχάλης Ζαμπίδης.

«Το φοβόμουν αυτό, την επόμενη μέρα το πόδι μου από πάνω μέχρι κάτω ήταν μαύρο, γιατί ο αντίπαλος με κλωτσούσε χαμηλά. Όταν ξύπνησα, ένιωσα αρχικά ότι όλο αυτό ήταν όνειρο. Κούνησα το πόδι μου να διαπιστώσω ότι δεν ήταν όνειρο και αμέσως πόνεσα. Αυτός ήταν ο πιο γλυκός πόνος», περιγράφει στη συνέχεια ο διακεκριμένος αθλητής του kick-boxing.

«Θυμάμαι ότι από τα παιδικά μου χρόνια η ζωή μου ήταν σχολείο-γυμναστήριο. Πάντα εγώ έκλεινα το γυμναστήριο και ο πατέρας μου με πήγαινε, με περίμενε να τελειώσω», τονίζει ο Μιχάλης Ζαμπίδης.

«Πρέπει να ήμουν 6 χρονών, όπου κατεβήκαμε σε αγώνες με περίπου 100 παιδιά. Θυμάμαι τα πρώτα μου χειροκροτήματα, όταν τελείωσα την εμφάνισή μου, και περίμενα να ακούσω τα αποτελέσματά μου και να δω τι βγήκα. Δεν περίμενα να βγω πρώτος και ακούω το όνομά μου», αφηγείται σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Μιχάλης Ζαμπίδης, παραδεχόμενος πως οι γονείς του δεν ήταν ιδιαίτερα υποστηρικτικοί στην απόφασή του να ασχοληθεί με το kick-boxing.