Μιχάλης Σαράντης: «Μπήκα στην είσοδο της πολυκατοικίας και άρχισα να κλαίω, έπαθα ταραχή»

Μιχάλης Σαράντης

"Άρχισα να κλαίω κατευθείαν γιατί μου ήρθε όλο" εξομολογήθηκε ο Μιχάλης Σαράντης.

Στο Στούντιο 4 βρέθηκε ο Μιχάλης Σαράντης, το απόγευμα της Πέμπτης, με αφορμή τη νέα θεατρική παράσταση «Συρανό» όπου πρωταγωνιστεί αυτή την περίοδο. Μέσα σε όλα, μάλιστα, ο γνωστός ηθοποιός μίλησε από καρδιάς για την σχέση που είχε με την γιαγιά του, τα παιδικά του χρόνια και το πρόσφατο συναισθηματικό του λύγισμα.

Ειδικότερα, ο Μιχάλης Σαράντης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «οι γονείς δούλευαν όλη την ημέρα και εγώ μεγάλωσα με την γιαγιά μου. Δούλευαν όλη την ημέρα οι δικοί μου οπότε και τα τέσσερα παιδιά μεγαλώσαμε με την γιαγιά, όχι μόνο εγώ. Με την γιαγιά μου έχω περάσει υπέροχα καλοκαίρια στο χωριό, όλα μας τα καλοκαίρια. Από την ημέρα που έκλεινε το σχολείο μέχρι να ξανανοίξει, ήμασταν στο χωριό κάτω στη Λακωνία όπου η γιαγιά ήταν κανονικά η μαμά. Δηλαδή οι γονείς μου δούλευαν και θα έρχονταν τον Αύγουστο και πάλι οι άνθρωποι».

«Η γιαγιά ήταν έμπορος, όλο μου το σόι ήταν γύρω από το εμπόριο ρούχων και εσωρούχων, οπότε έχω χαρακτηριστικές μνήμες. Ο παππούς μου ήταν ράφτης και όλοι έραβαν και όλοι ήμασταν γύρω από τα υφάσματα. Παίρναμε το αμάξι, φορτώναμε εσώρουχα και ρούχα, πηγαίναμε σε σπίτια σε άλλα χωριά και τα πουλάγαμε. Έτσι, έκαναν τότε. Το θυμάμαι όλο αυτό, το έκανα σε ηλικία 8 – 9 χρονών. Πηγαίναμε δηλαδή βόλτα σε ένα διπλανό χωριό και πουλούσα και εγώ. Δειγμάτιζα και γω και μ’ άρεσε πολύ. Το έβλεπα και σαν παιχνίδι, πως θα πάω βόλτα με την γιαγιά».

«Τις προάλλες πέρασα από τη Ζήνωνος, η γιαγιά μου έμενε ακριβώς απέναντι, μπήκα στην είσοδο της πολυκατοικίας και άρχισα να κλαίω κατευθείαν γιατί μου ήρθε όλο.  Μέχρι και η μυρωδιά. Έπαθα μία μικρή ταραχή ότι πολλά πράγματα είναι δίπλα μας, έχουν περάσει σε μία άλλη σφαίρα και δεν αλλάζει τίποτα. Με είδε μια κυρία και έκλαιγα και με ρώτησε αν είμαι καλά, «ναι, καλά είμαι, είχα συνδεθεί με κάτι πολύ δικό μου που το είχα ξεχάσει» της είπα» δήλωσε ακόμα ο Μιχάλης Σαράντης στη νέα τηλεοπτική του συνέντευξη.