Φώτης Σεργουλόπουλος για Σάκη Αρσενίου: «Όταν ένας άνθρωπος δηλώνει τέτοια μπούρδα, λίγο πρέπει να το ισορροπήσουμε»

Φώτης Σεργουλόπουλος

"Εγώ δε ρώτησα τη γυναίκα μου αν ξέρει να μαγειρεύει", σχολιάζει ο Μιχάλης Σαράντης.

Ο Σάκης Αρσενίου σχολιάστηκε έντονα τις τελευταίες μέρες μετά από δήλωσή του πως θέλει τη γυναίκα του να ξέρει να κάνει τις δουλειές του σπιτιού. Ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Τζένη Μελιτά ρώτησαν σχετικά τον καλεσμένο τους, Μιχάλη Σαράντη κι εκείνος είπε τα εξής:

«Δεν έχω ακούσει αυτή τη δήλωση. Για μένα και τον πατέρα μου, μεγαλώνοντας σε ένα σπίτι γεμάτο γυναίκες, οι γυναίκες ήταν η ζωή μας, το σπίτι. Και είναι ακόμα. Να πω καταρχάς ότι η μαμά μου, δούλευε σαν σκυλί μαζί με τον μπαμπά μου. Δεν εξυπηρετούσε κανείς, κανέναν. Οι γονείς μου είχαν πλεχτήριο. Φτιάχνανε υφάσματα. Ο παππούς μου ήταν ράφτης και με κάποιο τρόπο η δική μου οικογένεια μετασχημάτισε αυτό που είχε ξεκινήσει ο παππούς μου.

Δεν υπήρχε θέμα στο σπίτι ότι κάποιος εξυπηρετεί κάποιον άλλο. Η μαμά μου ήταν ράμπο στο σπίτι. Και η γιαγιά μου επίσης. Όλο αυτό το πράγμα με την εξυπηρέτηση, σου μαγειρεύω κτλ για εμάς ήταν αστείο. Όλες οι γυναίκες στην οικογένειά μας ήταν ράμπο. Και οι αδερφές μου επίσης, είναι πολύ προκομμένες, δουλεύουν. Για μένα κάποια πράγματα είναι αυτονόητα. Έτσι έχω μεγαλώσει εγώ. Μου φαίνεται αστείο να θέτουμε θέματα σεβασμού και ισότητας, τα θεωρώ αυτονόητα αυτά.

Δεν τη ρώτησα τη γυναίκα μου αν ξέρει να μαγειρεύει ή αν ξέρει να κάνει δουλειές. Δεν είναι ότι κατάγομαι από καμιά οικογένεια αστική, μεγάλωσα σε μια πολύ κανονική, λαϊκή οικογένεια που θεωρούνταν δεδομένα αυτά που συζητάμε».

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος, εξηγώντας γιατί πρέπει να το συζητήσουν, είπε για τον Σάκη Αρσενίου: «Το 2023 τα λέμε αυτά ως αυτονόητα γιατί ακούγονται και μπούρδες. Όταν ένας άνθρωπος δηλώνει τέτοια μπούρδα, λίγο πρέπει να το ισορροπήσουμε».