Μιχάλης Ρέππας: «Παλιά η λέξη Αλβανός ήταν ταυτόσημη με το κλέφτης»

Μιχάλης Ρέππας

Μιχάλης Ρέππας και Θανάσης Παπαθανασίου φέρνουν προσεχώς τους "Συμπέθερους από τα Τίρανα".

Καλεσμένοι της Ελένης Μενεγάκη βρέθηκαν την Πέμπτη ο Μιχάλης Ρέππας και ο Θανάσης Παπαθανασίου. Οι δύο επιτυχημένοι σεναριογράφοι μίλησαν με λόγια θερμά για τη νέα κωμική σειρά, «Συμπέθεροι από τα Τίρανα» που ετοιμάζουν με μεράκι για το Μεγάλο Κανάλι.

Μεταξύ άλλων, ο Μιχάλης Ρέππας σημείωσε χαρακτηριστικά πως «έχει αλλάξει η εποχή σε σχέση με εκείνη που είχαμε γράψει το έργο. Τότε η λέξη Αλβανός ήταν ταυτόσημη με το κλέφτης. Τώρα πια, φυσικά, δεν είναι καθόλου ταυτόσημη με την παραβατική συμπεριφορά. Είναι οι άνθρωποι αφομοιωμένοι και νοικοκυραίοι. Οπωσδήποτε, όμως, υπάρχει ο απόηχος αυτός μέσα στην κοινωνία μας».

«Για αυτό ίσως σήμερα είναι και πιο εύκολο το γέλιο με το πρόβλημα» πρόσθεσε ο σεναριογράφος και ηθοποιός. «Όταν η βάρδια είναι να πάω μόνο σαν σκηνοθέτης στο γύρισμα, είμαι πιο χαλαρός. Όταν είναι, όμως, να πάω σαν ηθοποιός έχω πάντα μια εντασούλα».

«Σε όλα η ζωή σε πηγαίνει αρκεί να είσαι ελαστικός για να την ακούσεις κιόλας και να την ακολουθήσεις. Πρέπει να πηγαίνεις όπως πάει το πράγμα».