Μιχάλης Ρέππας: «Είχαν γράψει ότι κοροϊδεύουμε τους τυφλούς, αν είναι ποτέ δυνατόν, τεράστια βλακεία»

Μιχάλης Ρέππας

"Δεν κοροϊδεύαμε την τυφλότητα, αλίμονο" παραδέχθηκε ο Μιχάλης Ρέππας.

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Μιχάλης Ρέππας, το μεσημέρι της Κυριακής, στην κάμερα της εκπομπής Break με την Βάσω Λασκαράκη στον ΣΚΑΪ. Μάλιστα, ο δημοφιλής δημιουργός αναφέρθηκε στην μακρόχρονη συνεργασία με τον Θανάση Παπαθανασίου, στις αλλαγές που προκάλεσε η πολιτική ορθότητα τόσο πριν όσο και μετά την έλευση της καθώς και στα σχόλια που δέχεται κατά καιρούς στον δρόμο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μιχάλης Ρέππας σημείωσε χαρακτηριστικά πως «ο Θανάσης και εγώ, ευτυχώς θα έλεγα τώρα πια που μεγάλωσα, φοβόμαστε πάρα πολύ. Κάθε επόμενη δουλειά δεν βρίσκουμε τον λόγο να την δει ούτε ένας άνθρωπος. Από τις «Τρεις Χάριτες» μέχρι σήμερα γράφαμε όπως ακριβώς ένας μόδιστρος φτιάχνει ένα ρούχο επάνω σε ένα μοντέλο. Ακριβώς έτσι. Δηλαδή βάλαμε στις «Τρεις Χάριτες» στο μυαλό μας τις τρεις ηθοποιούς και γράφαμε με πατρόν αυτές».

«Το political correct δεν έχω αισθανθεί να έχει διαφοροποιήσει τον Θανάση και εμένα. Νομίζω ότι το είχαμε ανακαλύψει πριν εφευρεθεί! Θεωρώ ότι ποτέ, από το πρώτο επεισόδιο στις «Τρεις Χάριτες» και σε όλα τα θεατρικά μας έργα, ουδέποτε θίξαμε μειονότητες και ομάδες κοινωνικές. Θυμάμαι πως μια φορά είχε ειπωθεί μια τεράστια βλακεία, ότι στο «Κλάμα βγήκε από τον παράδεισο» κοροϊδεύουμε τους τυφλούς. Αν είναι ποτέ δυνατόν. Βεβαίως κοροϊδεύαμε τον τρόπο που ο λαϊκισμός εκμεταλλεύεται την τυφλότητα. Δεν κοροϊδεύαμε την τυφλότητα, αλίμονο».

«Ό,τι θέλουν λένε στον δρόμο. Μια μέρα περνούσα στην Ερμού και είναι ένα κοριτσάκι που λέει: «Α μαμά, ο Παπαθανασίου Ρέππας»! Σαν ένα πρόσωπο, ως Αβέρωφ – Τοσίτσα ας πούμε! Συνήθως λένε καλά πράγματα. Μου έχουν πει όμως και «α, τόσο κοντός είσαστε;», το έχω ακούσει και αυτό. Όπως έχω ακούσει και «α ρε Ρέππα, γέρασες». «Ε ναι, περνάνε τα χρόνια. Δεν μπορούσαν να με έχουν εμένα στη σαλαμούρα για να μείνω ο Ανδρέας των Τριών Χαρίτων. Μεγάλωσα και εγώ» τους είπα» συμπλήρωσε, επίσης, ο Μιχάλης Ρέππας στην κάμερα της ψυχαγωγικής εκπομπής με την Βάσω Λασκαράκη στον ΣΚΑΪ.