Μιχάλης Ρακιντζής: Όλα όσα είπε για την συμμετοχή του στην Eurovision!

«Το παιχνίδι παίζεται αλλού και όχι στα τραγούδια»!

Καλεσμένος της Ντορέττας Παπαδημητρίου στα “Καλημερούδια” ήταν ο Μιχάλης Ρακιντζής, ο οποίος μίλησε μεταξύ άλλων για την συμμετοχή του στην Eurovision.

«Είμαι πολύ αυθόρμητος και αποφασίζω πράγματα στο… φτερό. Ήταν μια τέτοια απόφαση. Το τραγούδι το έγραψα το βράδυ και το πρωί το έστειλα. Είχε αρκετό χιούμορ αυτή η εμπειρία, αν το δω από τη δική μου σκοπιά. Η Eurovision είναι μια ασήμαντη υπόθεση, δεν είναι τίποτα σοβαρό. Δεν προβάλλεται η χώρα, όπως προβάλλεται σήμερα με ένα οικονομικό σκέλος. Εμείς δεν ξέραμε που πάμε τότε. Είναι ένα παράξενο event που δεν θα χώραγα εκεί μέσα. Δεν μετράω καθόλου το αν αδικηθήκαμε. Εάν μετά από τόσα χρόνια, πάρεις και ακούσεις ξανά τα κομμάτια της συγκεκριμένης χρονιάς, θα καταλάβεις τι έγινε, αλλά δεν έχει και καμία σημασία. Ίσως για κάποιους που είναι fans της Eurovision, να είναι κάτι πολύ σημαντικό.

Η Eurovision δεν ήταν ποτέ στα ενδιαφέροντά μου, αλλά θα την παρακολουθήσω. Το “παιχνίδι” παίζεται αλλού και όχι στα τραγούδια. Κι εγώ το κατάλαβα πηγαίνοντας εκεί. Μένεις σε ένα ξενοδοχείο για μία εβδομάδα που μένουν όλοι οι παράγοντες της Eurovision και όταν ακούς στους διαδρόμους τις επιτροπές της κάθε χώρας “πέρυσι μας δώσατε 5, μας χρωστάτε τους 5, θα μου τους δώσεις φέτος;”, “όχι για τους χρωστάω σε αυτή τη χώρα”. Γίνεται ένα παιχνίδι, όχι ποιο είναι το τραγούδι, αλλά τη χρωστάμε στην κάθε χώρα, “μας δώσατε εσείς, θα σας δώσουμε εμείς φέτος”. Είναι αδικία να μετράς ένα κομμάτι από την Eurovision. Κάποια τραγούδια που ήρθαν πρώτα, δεν ακούστηκαν ποτέ από εκείνη την μέρα. Το “S.A.G.A.P.O”. είναι το τοπ κομμάτι στις συναυλίες, γίνεται πανζουρλισμός. Χαίρομαι που έζησα αυτή την εμπειρία, αλλά δεν θα το έκανα ξανά».