Μιχάλης Οικονόμου – Γιώργος Μακρής: «Το παιδί μάς ήρθε σαν ένα γρήγορο δώρο»

Μιχάλης Οικονόμου

"Δύο μήνες πριν γεννηθεί το παιδί προέκυψε η σκέψη να κάνουμε οικογένεια" τόνισε ο Μιχάλης Οικονόμου.

Καλεσμένοι της Τζένης Θεωνά βρέθηκαν ο ηθοποιός Μιχάλης Οικονόμου και ο σύντροφος του, Γιώργος Μακρής, το απόγευμα του Σαββάτου, στην εκπομπή Μαμα-δες στην ΕΡΤ2. Το ευτυχισμένο ζευγάρι εξομολογήθηκε τον τρόπο με τον οποίο κατόρθωσε να υιοθετήσει το παιδί του.

Πιο συγκεκριμένα, ο ηθοποιός Μιχάλης Οικονόμου σημείωσε χαρακτηριστικά πως «δύο μήνες πριν γεννηθεί το παιδί προέκυψε η σκέψη να κάνουμε οικογένεια. Σε αντίθεση ίσως με άλλα ζευγάρια που μπαίνουν στη διαδικασία να το προγραμματίσουν, να πάνε για εξωσωματικές ή να βρουν μια παρένθετη μητέρα, το παιδί μας ήρθε από ένα συγγενικό πρόσωπο και, επειδή ήταν μονόδρομος πως θα πήγαινε σε ένα ίδρυμα, έπρεπε να πάρουμε ένα είδος γρήγορης απόφασης για να δούμε αν θα το κυνηγήσουμε εμείς με την ευκολία της συγγένειας με το πρόσωπο αυτό. Αν δεν υπήρχε αυτή η συγγένεια θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο οπότε θα μπαίναμε σε μια άλλη διαδικασία».

«Οπότε με έναν τρόπο μάς ήρθε σαν ένα γρήγορ δώρο και γρήγορα μεταξύ μας κοιταχτήκαμε στα μάτια και μπήκαμε στη διαδικασία να κινήσουμε όλο αυτό το ζήτημα νομικά. Μέχρι τότε όμως εγώ δεν φανταζόμουν ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο».

«Μεγάλωσα σε μια οικογένεια πολύ δεμένη και πάντα μου δημιουργούνταν η αίσθηση πως θέλω να γίνω πατέρας αλλά, μεγαλώνοντας και βλέποντας ότι η σεξουαλικότητα μου πάει σε έναν χώρο που δεν συνηθιζόταν να υπάρχει αυτό σαν δεδομένο και σαν δυνατότητα, κάπως το είχα αποβάλλει, και με έναν πόνο ίσως, από το μυαλό μου. Πάντα όμως έρχονταν διάφοροι άνθρωποι και μου έλεγαν ότι θα γινόμουν τρομερός πατέρας. Αλλά ήρθε αυτό το πράγμα και έχοντας την ασφάλεια ενός ανθρώπου σαν τον Γιώργο δίπλα μου άλλαξε η ζωή μου» πρόσθεσε ακόμα ο Μιχάλης Οικονόμου στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της δημόσιας τηλεόρασης.