Μιχάλης Οικονόμου: «Δεν θα πάω στην εκκλησία την ημέρα που θα διαβαστεί αυτό το κείμενο»

Μιχάλης Οικονόμου

"Είδα ένα κείμενο της Ιεραρχίας που βγήκε από την απόφασή της που είναι σχεδόν αφοριστικό για εμάς και τις οικογένειές μας", λέει ο Μιχάλης Οικονόμου.

Ο ηθοποιός Μιχάλης Οικονόμου, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το Πρωινό, μίλησε σχετικά με την τοποθέτηση του Αρχιεπισκόπου για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλά ζευγάρια και την τεκνοθεσία.

«Οι ομοφυλόφιλοι σαν άνθρωποι έχουμε μια ευαισθησία, μια λεπτότητα ψυχική και είναι κανόνας αυτός νομίζω και αυτό κολλάει πάρα πολύ νομίζω με την πίστη στον Θεό. Οπότε, πολλοί άνθρωποι ομοφυλόφιλοι είναι μέσα στην Εκκλησία και θέλουν να ζουν πνευματικά αλλά αναρωτιέμαι, ειλικρινά νιώθω με την βάπτιση που είπε ο Κύριος ιερώνυμος, τι έχει να πει σε ομόφυλες οικογένειες που είναι όντως μέσα στην Εκκλησία;» αναρωτήθηκε ο Μιχάλης Οικονόμου και συνέχισε:

«Γιατί εμείς, ας πούμε, θελήσαμε να βαφτίσουμε το παιδί μας, όχι κοινωνικά, για θρησκευτικούς λόγους. Με τον Νικηφόρο πάμε πολύ συχνά Εκκλησία τις Κυριακές. Αναρωτιέμαι, επίσης, όλο αυτό, την ανοιχτή επιστολή της Ιεραρχίας προς τους Μητροπολίτες κάθε περιφέρειας να πάρουν πρωτοβουλίες για ενημέρωση του εκκλησιάσματος, ανησυχώ πάρα πολύ για το τι φυλλάδια θα τυπωθούν και τι πράσινο φως, πρωτοβουλίες βαρβαρότητας απέναντι σε ομόφυλα παιδιά της επαρχίας μπορεί να γίνουν αυτό το διάστημα».

«Φυσικά δεν πρόκειται να πάω στην εκκλησία, με το παιδί μου τουλάχιστον, την ημέρα που θα διαβαστεί αυτό το κείμενο, γιατί είδα ένα κείμενο της Ιεραρχίας που βγήκε από την απόφασή της που είναι σχεδόν αφοριστικό για εμάς και τις οικογένειές μας. Ο τρόπος που διαβάζεται το Ευαγγέλιο αυτή τη στιγμή από μια Ιεραρχία που μόνο σκληρότητα βλέπω απέναντί μας.

Υπάρχει μια τεράστια μερίδα ομοφυλόφιλων ανθρώπων και ομόφυλων οικογενειών που είναι μέσα στην Εκκλησία και θέλουν να είναι μέσα στην Εκκλησία και αυτή τη στιγμή διαβάζονται ανακοινώσεις σαν να μην υπάρχουμε εμείς μέσα στην Εκκλησία, αλλά να αναφέρονται σε ομόφυλους ανθρώπους σαν να είναι μόνο εκτός Εκκλησίας. Ας σκεφτούν λοιπόν κι αυτοί τα παιδιά τους και ας ανοίξουν μια αγκαλιά για να τους υποδεχτούν», κατέληξε ο Μιχάλης Οικονόμου.