Μιχάλης Λώλης: «Έγινα αστυνομικός επειδή κακοποιήθηκα σεξουαλικά στα 16 μου»

Μιχάλης Λώλης

"Όταν ήμουν 16 χρονών, ένας ''άνδρας΄΄, οικογενειάρχης, ασέλγησε επάνω μου. Δεν κινήθηκα νομικά και το βάρος που σήκωνα τόσα χρόνια είναι πως αφού δεν το κατήγγειλα, το έκανε και σε άλλους" δήλωσε ο Μιχάλης Λώλης.

Σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη προχώρησε ο διοικητής τμήματος ρατσιστικής βίας, Μιχάλης Λώλης, στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά το μεσημέρι της Πέμπτης. Ο Μιχάλης Λώλης όταν ρωτήθηκε αν έχει αντιμετωπίσει κάποιο σκληρό περιστατικό δήλωσε:

«Ο λόγος που έγινα αστυνομικός είναι γιατί υπήρξα ένα κακοποιημένο σεξουαλικά παιδί όταν ήμουν στην εφηβεία μου. Όταν ήμουν 16 χρονών, ένας »άνδρας΄΄, οικογενειάρχης, ασέλγησε επάνω μου. Δεν κινήθηκα νομικά και το βάρος που σήκωνα τόσα χρόνια είναι πως αφού δεν το κατήγγειλα, το έκανε και σε άλλους. Ένας λόγος που έγινα αστυνομικός ήταν πως ήθελα τα νέα παιδιά, οι γυναίκες και τα ευάλωτα άτομα στον ρατσισμό και στις διακρίσεις, να έρχονται σε μένα και να κάνουμε τις καταγγελίες. Δεν έχω ξαναδεί αυτόν τον άνθρωπο, δεν πέρασα ποτέ ξανά από το σημείο στο οποίο έγινε, ένα μαγαζί στα Γιάννενα».

Στη συνέχεια, ο Μιχάλης Λώλης αποκάλυψε ποιο είναι το περιστατικό το οποίο τον σημάδεψε στην υπηρεσία του: «Πριν από χρόνια, πέντε άνδρες κακοποίησαν σεξουαλικά ένα ομοφυλόφιλο αγόρι για να τον κάνουν άνδρα και να τον τιμωρήσουν και αυτό το περιστατικό δεν μπόρεσα να το διαχειριστώ, φυσικά ανέλαβαν οι συνεργάτες μου».