Μιχάλης Κουΐνέλης: Θα επιστρέψω στη μουσική μου μετά το «Voice»

«Για μένα η προτεραιότητα μου δεν είναι η τηλεόραση. Θέλω να...»

Σε λίγες ώρες το The Voice 2 ξεκινά στον ΑΝΤ1 και coach και διαγωνιζόμενοι θα προσφέρουν και πάλι «δυνατές» στιγμές στους τηλεθεατές. Ο αθόρμητος Μιχάλης Κουϊνέλης λίγο πριν επιστρέψει στην καρέκλα του και πει «Σε θέλω» σε κάποιους από τους παίκτες μίλησε στην Νάνσυ Νικολαΐδου και στο TV Έθνος…

Έχεις μικρότερη αγωνία σε σχέση με πέρυσι;

Σαφέστατα, με την έννοια ότι πέρυσι ήμουν εντελώς… ανυποψίαστος για ό,τι θα ακολουθούσε. Δεν ήξερα τι να περιμένω, ενώ φέτος αναμφίβολα, δεν είναι έτσι τα πράγματα. Όπως και να έχει, όμως και φέτος αγωνιώ, γιατί θέλω να βγούμε στον αέρα και να μην απογοητεύσουμε κανέναν.

Επειδή γνωρίζω καλά πως από την τηλεόραση κρατάς αποστάσεις ασφαλείας και πως είσαι πολύ προσεκτικός σε κάθε πρόταση που έρχεται στον δρόμο σου, πως και είπες και δεύτερη χρονιά το ναι στο «The Voice»;

Μία ίσον καμία… (γέλια) Κοίταξε να δεις τι έγινε, το ναι στο «Voice 2» ήταν για όλους μας μια δέσμευση που θέλαμε να τηρήσουμε πάση θυσία. Τι εννοώ για μ' αυτό; Πως και εγώ και ο Αντώνης Ρέμος και η Δέσποινα Βανδή και η Μελίνα Ασλανίδου, επειδή πέρυσι περάσαμε καλά και το χαρήκαμε όλοι μας πολύ, είχαμε αποφασίσει πως αν γινόταν το Voice 2 θα το κάναμε και πάλι.

Παρ' όλα αυτά, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του τρέιλερ, σε άκουσα σε κάποιες δηλώσεις σου να σπεύδεις να διευκρινήσεις πως για σένα δεν θα υπάρξει «Voice 3»

Ναι, και ισχύει αυτό. Κοίταξε, όλα τα πράγματα έχουν μια αρχή, μια μέση κι ένα τέλος. Κάνουν τον κύκλο τους. Για μένα η προτεραιότητα μου δεν είναι η τηλεόραση. Θέλω να συνεχίσω να γράφω τα τραγούδια μου, να ασχοληθώ με το νέο μου άλμπουμ και τέλος πάντων να γυρίσω και πάλι και να είμαι αναπόσπαστος σε όσα έκανα στην προ Voice εποχή. Δεν ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που πρέπει να βρίσκονται υποχρεωτικά στην τηλεόραση ή που η τηλεόραση είναι για εκείνους στόχος. Και νομίζω ότι το έχει αποδείξει και η μέχρι τώρα πορεία μου και οι επιλογές μου.

Ο Γιώργος Λιάγκας πάντως «παρεξηγήθηκε» με αυτές σου τις δηλώσεις και θεώρησε πως τώρα που το σόου βρίσκεται προ των πυλών ήταν φάουλ σου να δηλώνεις πως δεν θα είσαι στο επόμενο.

Δεν ξέρω για τι ακριβώς μου μιλάς, δεν έχω ιδέα. Όπως, ποτέ δε με ενδιέφερε το τι μπορεί να έλεγαν οι άλλοι. Προσωπικά αυτό πιστεύω και από τη στιγμή που δέχτηκα και αυτή τη συγκεκριμένη ερώτηση, απάντησα με ειλικρίνεια και τέλος. Τώρα σε ό,τι έχει να κάνει με το φετινό μας σόου εννοείται πως το κάνω με όλη μου την καρδιά και όσο για το τι θα γίνει με την τρίτη τηλεοπτική του έκδοση, είναι αλλουνού παπά Ευαγγέλιο.