Μιχάλης Αεράκης: «Μέχρι τα 25 η ζωή μου ήταν μια κόλαση»

Μιχάλης Αεράκης

"Ένα βράδυ του χειμώνα μου είπε ότι από αύριο θα είσαι ο άντρας του σπιτιού. Τότε εγώ έγινα άντρας" δήλωσε ο Μιχάλης Αεράκης.

Ο Μιχάλης Αεράκης ήταν καλεσμένος στο Στούντιο 4 και μίλησε για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια και το λόγο που χρειάστηκε να μεγαλώσει απότομα. Σε ερώτηση του Θανάση Αναγνωστόπουλου για το πως ήταν η ζωή του μέχρι τα 25 που αποφάσισε να γίνει ηθοποιός, ο Μιχάλης Αεράκης απάντησε:

«Μια κόλαση. Εγώ κατάγομαι από ένα ορεινό χωριό της Κρήτης πολύ γνωστό, τα Ανώγεια. Εκεί μεγάλωσα απότομα στα 7 μου. Έφυγε ο πατέρας μου μετανάστης στην Γερμανία. Ένα βράδυ του χειμώνα μου είπε ότι από αύριο θα είσαι ο άντρας του σπιτιού. Τότε εγώ έγινα άντρας. Δεν ξέρω τι σημαίνει παιδικό παιχνίδι. Η συμπεριφορά μου ήταν ενός άντρα. Παρατηρούσα τους συγχωριανούς μου τους μεγάλους σε ηλικία πως περπατούν και κάθονται… Ήμουν 7 χρονών στο καφενείο κι έμπαινε ένας κι έλεγα του καφετζή να τον κεράσει.

Μου έλειπε κάθε στιγμή ο πατέρας. Βλέποντας τους συνομήλικούς μου να είναι με τους πατεράδες τους. Υπήρχε ένα σφίξιμο μέσα στην καρδιά μου, που είναι ο δικός μου ο πατέρας; Ευτυχώς αναπλήρωσε αυτό το κενό ο αδελφός της μάνας μου, ο οποίος ήταν ο πατέρας μου, ο καθοδηγητής μου» δήλωσε ο Μιχάλης Αεράκης.