Μία… Megallisious χρονιά ετοιμάζουν οι άνθρωποι του Μεγάλου Καναλιού για του χρόνου! Ολο το ρεπορτάζ…

Τα ιδιωτικά κανάλια ήδη έχουν αρχίσει να καταστρώνουν τα επόμενα τηλεοπτικά τους σχέδια που έχουν να κάνουν με την σεζόν του 2014-215! Ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται και το Mega, το οποίο για του χρόνου υπόσχεται να μας χαρίσει μία… άκρως Megallisious τηλεοπτική χρονιά!

 Από Μάρτη καλοκαίρι και από Αύγουστο χειμώνα! Τι κι ακόμα δεν έχει ξεδιπλωθεί στους δέκτες μας καλά- καλά η φετινή τηλεοπτική χρονιά; Τα ιδιωτικά κανάλια ήδη έχουν αρχίσει να καταστρώνουν τα επόμενα τηλεοπτικά σχέδια επί χάρτου που έχουν να κάνουν με την σεζόν του 2014-215! Ανάμεσα σε αυτά τα κανάλια φυσικά βρίσκεται και το Mega, το οποίο για του χρόνου υπόσχεται να μας χαρίσει μία… άκρως Megallisious τηλεοπτική χρονιά!

Οι άνθρωποι του Μεγάλου Καναλιού έχουν αποφασίσει να στρέψουν για τα καλά το βλέμμα τους στην ψυχαγωγία και να μην την παραμελήσουν, δίνοντάς της μάλιστα, τον κύριο λόγο στο πρόγραμμά τους, όπως τις παλιές, καλές, τηλεοπτικές εποχές.

Με άλλα λόγια; Αυτό το δυνατό come back ψυχαγωγίας που επιχειρούν φέτος, είναι αποφασισμένοι να το συνεχίσουν και του χρόνου με κάθε τρόπο και κάθε κόστος, μιας και αναμφισβήτητα η ψυχαγωγία είναι ο βασιλιάς στο πρόγραμμα ενός καναλιού και το κυριότερο; Η ψυχαγωγία είναι εκείνη που μπορεί κατά συνέπεια να σε κάνει και… βασιλιά στους πίνακες τηλεθέασης.

Το Mega ,λοιπόν, που σε καμία περίπτωση δεν έχει μάθει να χάνει, αλλά έχει μάθει να μεσουρανεί στην τηλεοπτική αγορά, έχει βάλει από τώρα μπροστά τις μηχανές για την επόμενη σεζόν.Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα τηλεοπτικά δεδομένα, η ελληνική μυθοπλασία θα επιστρέψει δριμύτερη στους δέκτες μας. Οι Megaλικοί σχεδιάζουν του χρόνου να μας παρουσιάσουν συνολικά έξι σειρές εντελώς μα εντελώς ελληνικές. Καταρχήν έχουμε να κάνουμε με την συνέχεια τόσο του… «Κάτω Παρταλίου» και της «Μοντέρνας Οικογένειας», όσο και με τα «Κλεμμένα Όνειρα» και πιθανότατα και με την «Εμμα».

Επίσης στον σχεδιασμό για του χρόνου εννοείται πως περιλαμβάνεται και η ολοκαίνουργια καθημερινή σειρά του Δημήτρη Αρβανίτη , «Δικαίωση», στην οποία θα πρωταγωνιστούν ο Αλέξανδρος Σταύρου και πιθανότατα και η Τάνια Τρύπη. Πρόκειται δε για μία έντονη σειρά στην οποία θα έχουμε να κάνουμε με το δράμα,αλλά και με το μυστήριο!

Πως και πως εννοείται πως περιμένουν οι πάντες και την τηλεοπτική επιστροφή του Γιώργου Καπουτζίδη. Ο Γιώργος Καπουτζίδης αν και αρχικά είχε αποφασίσει να αφιερωθεί εξολοκλήρου στο θέατρο και στον κινηματογράφο, πείσθηκε τελικά από τους Megaλικούς και ετοιμάζει πυρετωδώς το επόμενο τηλεοπτικό του βήμα, το οποίο για την ώρα κρατά επτασφράγιστο μυστικό. Βέβαια, μιλάμε για κωμωδία και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα είναι η κωμωδία της χρονιάς μιας και το ταλέντο και το ταμπεραμέντο του Γιώργου είναι δεδομένα.

Εκτός ,όμως, από τις ελληνικές σειρές του χρόνου απ ΄ότι δείχνουν τα τηλε-φαινόμενα θα είναι η χρονιά των σόου στο Mega! Το Μεγάλο Καναλι από την στιγμή που άνοιξε και πάλι την πόρτα των σόου, σχεδιάζει να υποκλιθεί στην λάμψη τους και στην τηλεοπτική τους δύναμη και του χρόνου.

Αποτέλεσμα; Η επόμενη χρονιά θα περιλαμβάνει κατά πάσα πιθανότητα την τρίτη τηλεοπτική έκδοση του “Just” – αν και αυτό θα αποφασιστεί ουσιαστικά μετά το τέλος του φετινού κύκλου εκπομπών και ανάλογα με την απήχηση που θα έχουν σημειώσει στον κόσμο -, όπως επίσης και τρία ακόμη σόου.

Σόου του χρόνου στο Mega θα κάνει και ο Μάρκος Σεφερλής και φυσικά θα πρόκειται για σόου που θα είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του και θα έχει εντελώς τον χαρακτήρα του Μάρκου. Αυτός άλλωστε ήταν και ένας από τους βασικούς λόγους που έκαναν φέτος τον γνωστό ηθοποιό να δώσει τελικά τα χέρια και να είναι στο “Just”, μιας και συμφώνησαν σε μία γενικότερη συνεργασία.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά; Στο Mega έρχεται και το… αντίπαλο δέος του “The Voice”, εννοείται με οικοδέσποινα την Ζέτα Μακρυπούλια! Πρόκειται για το ισραηλινής προέλευσης Rising star, το οποίο σημειώνει μεγάλη επιτυχία όπου έχει προβληθεί ανά τον κόσμο!

Εδώ βέβαια δεν θα έχουμε να κάνουμε με… περιστρεφόμενες καρέκλες, αλλά με έναν τοίχο που θα κρύβει τον διαγωνιζόμενο. Σημαντική διαφορά επίσης με το “Voice” είναι και το γεγονός ότι για να φύγει ο τοίχος, δεν χρειάζεται να πατήσουν το κουμπί μόνο οι κριτές, αλλά και το τηλεοπτικό κοινό, που καλείται να ψηφίσει στο 1,5 λεπτό που βγαίνει στη σκηνή κάθε διαγωνιζόμενος μέσω application στο κινητό.

Ο κάθε επίδοξος τραγουδιστής στέκεται μπροστά σε μια γιγαντοοθόνη LED που πιάνει τη σκηνή από άκρη σε άκρη και με πλάτη στην κάμερα. Όση ώρα τραγουδά, μια μπάρα που ανεβαίνει στο πλάι της οθόνης καταγράφει την πρόοδο των ψήφων που συγκεντρώνει από κοινό και επιτροπή. Ο τοίχος φεύγει μόνο αν ο παίκτης αγγίξει το 70%. Το Mega ξεκινά από τώρα τις συζητήσεις και τις διεργασίες για το στήσιμο της εν λόγω παραγωγής, καθώς ποντάρει πολλά.

Και η… παρέλαση των σόου στο Mega ολοκληρώνεται με ακόμα ένα κόνσεπτ! Πρόκειται για ένα μουσικό τάλεντ σόου για παιδιά και εφήβους, με τον τίτλο «Master class»! Μια ομάδα τεσσάρων επιτυχημένων καλλιτεχνών της μουσικής βιομηχανίας αναλαμβάνουν ρόλο μέντορα σε νέους τραγουδιστές σε ένα on camera σεμινάριο.

Λόγω της ιδιαιτερότητάς του με τη συμμετοχή ανήλικων παικτών, το «Master class» δεν θα έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, ούτε ,όμως, και live, αλλά θα μεταδίδεται σε ωριαία επεισόδια. Αν πάρει το τελικό πράσινο φως, το παιδικό τάλεντ σόου θα γυριστεί το καλοκαίρι, ώστε να μην αποσπάσει τους διαγωνιζόμενους από τις υποχρεώσεις τους στο σχολείο.

Νάνσυ Νικολαΐδου