Μια «Ιστορία χωρίς όνομα» για τον Τάσο Νούσια, την Μπέτυ Λιβανού και την Μαρία Παπαφωτίου

Ιστορία Χωρίς Όνομα

Το κρυφό πάθος της Πηνελόπης Δέλτα για τον Ίωνα Δραγούμη.

Τον θυελλώδη έρωτα του Ίωνα Δραγούμη και της Πηνελόπης Δέλτα φέρνουν ο Τάσος Νούσιας και η Μπέτυ Λιβανού στη σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. Μετά από την τεράστια επιτυχία της παράστασης στο Θέατρο Αριστοτέλειον στη Θεσσαλονίκη και τις διθυραμβικές κριτικές που απέσπασε, το βραβευμένο με τρία βραβεία κοινού βιβλίο του Στέφανου Δάνδολου, «Ιστορία χωρίς όνομα» σε θεατρική διασκευή Ανθής Φουντά και Κώστα Γάκη ξεκίνησε τις παραστάσεις στην Αθήνα.

Ιούνιος 1908 – Βιέννη / Ο Ίων Δραγούμης βρίσκεται παρών στην πλέον καθοριστική απόφαση που παίρνει για τη ζωή της η Πηνελόπη Δέλτα.

Απρίλιος 1941 – Κηφισιά / Ο Ίων Δραγούμης απών από την ζωή της Πηνελόπης Δέλτα, αλλά πιο παρών από ποτέ.

Ίων Δραγούμης και Πηνελόπη Δέλτα. Μια ψυχή χωρισμένη σε δύο σώματα. Ένας θαμμένος πόνος που δεν εκτονώθηκε ποτέ. Δύο λυγμοί που συνορεύουν. Ο έρωτας και η πατρίδα. Μια ιστορία ηδονής και οδύνης. Ο εμβληματικός διπλωμάτης και η σπουδαία συγγραφέας σε μια νοερή ζωή επιθυμίας, ονείρων, υψηλών ιδανικών, υψηλών δεσμεύσεων, υψηλών οραμάτων.

Τον εμβληματικό και για πολλούς αμφιλεγόμενο διπλωμάτη, λόγιο και πολιτικό Ίωνα Δραγούμη θα ενσαρκώσει επί σκηνής, ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς της γενιάς του, ο Τάσος Νούσιας, ενώ η εξαιρετική Μπέτυ Λιβανού και η αποκαλυπτική Μαρία Παπαφωτίου θα μοιραστούν δύο διαφορετικές εποχές της σπουδαίας συγγραφέως και ιστορικής προσωπικότητας, Πηνελόπης Δέλτα.

Ηθοποιοί: Τάσος Νούσιας, Μπέτυ Λιβανού, Μαρία Παπαφωτίου, Στάθης Μαντζώρος, Αργύρης Γκαγκάνης. Στέλιος Γιαννακός, Ανθή Φουντά

Συγγραφέας του έργου: Στέφανος Δάνδολος
Θεατρική Διασκευή: Ανθή Φουντά, Κώστας Γάκης
Σκηνοθεσία, Μουσική: Κώστας Γάκης
Σκηνικά, Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Μουσική εκτέλεση : Μιχάλης Κωτσόγιαννης
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Ηair and makeup artist: Άννα Μαρία Προκοπίδου
Βοηθός σκηνοθέτη: Νατάσα – Φαίη Κοσμίδου
Φωτογράφιση: Σταύρος Χαμπάκης
Promo Video: Γιώργος Γεωργόπουλος

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων:

Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή στις 20.30
Σάββατο και Κυριακή στις 18.00

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος Αττικής