Μια φθινοπωρινή ιστορία στο Θέατρο Αλκμήνη

Φθινοπωρινή ιστορία

Μετά την επιτυχία της «Νοσταλγού» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, η Άννα Παπαμάρκου προσεγγίζει το έργο του Αρμπούζωφ με την ίδια ευαισθησία και πίστη στην ικανότητα του κάθε ανθρώπου να εξελίσσεται προς την Ευτυχία.

Εκείνος, ο Ροντιόν, είναι σοβαρός, τυπικός, και  ευέξαπτος. Έχει χάσει νωρίς τη γυναίκα του και έκτοτε ζει μοναχικά αφοσιωμένος στην ομαλή λειτουργία του παραθαλάσσιου ιαματικού κέντρου, στο οποίο είναι αρχίατρος.
Εκείνη, η Λίντια, πρώην αρτίστα, είναι  εύθυμη και εξωστρεφής, παρ’ όλες τις απώλειες στη ζωή της. Αποφασισμένη να χαρεί κάθε στιγμή, έρχεται για αναψυχή και παραβαίνει όλους τους κανόνες του ιαματικού κέντρου.

[dfp_ads id=236982]

Η πρώτη τους συνάντηση είναι μια μετωπική σύγκρουση στα όρια του κωμικού. Το ίδιο και η δεύτερη.  Η εκρηκτική τους χημεία παρακινεί την περιέργεια του ενός για τον άλλο. Σύντομα αρχίζουν να δημιουργούν γέφυρες μεταξύ τους και ανακαλύπτουν πως βαθιά μέσα τους σιγοκαίει η ίδια ανάγκη του κάθε ανθρώπου: ν’ αγαπήσει και ν’ αγαπηθεί …
Στη «Φθινοπωρινή Ιστορία», ο Αλεξέι Αρμπούζωφ, γεννημένος στη Μόσχα το 1908, από μητέρα Ελληνίδα και πατέρα Ρώσο, πραγματεύεται ένα από τα κρισιμότερα προβλήματα του ανθρώπου, τη μοναξιά, που γίνεται ακόμα πιο αφόρητη σε έναν κόσμου πρωτοφανούς αλληλεπίδρασης και κοινωνικότητας. Με οξυδέρκεια, τρυφερότητα και χιούμορ, ο συγγραφέας παρακολουθεί τους ήρωές του καθώς παλεύουν να διαπεράσουν το προστατευτικό κουκούλι τους.


Μετά την επιτυχία της «Νοσταλγού» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη,  η Άννα Παπαμάρκου προσεγγίζει το έργο του  Αρμπούζωφ με την ίδια ευαισθησία και πίστη στην ικανότητα του κάθε ανθρώπου να εξελίσσεται προς την Ευτυχία.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Συγγραφέας: Αλεξέι Νικολάγιεβιτς Αρμπούζωφ
Μετάφραση: Λέιλη Τσότσου
Απόδοση: Άννα Παπαμάρκου
Σκηνοθεσία: Άννα Παπαμάρκου
Μουσική: Πέτρος Ξουραφάς
Σκηνικά: Δημήτρης Πολυχρονιάδης
Φώτα: Ελευθερία Ντεκώ
Κοστούμια: Ιωάννα Τιμοθεάδου
Φωτογράφηση: Studio ΚΟΡΕΣΗΣ
Επικοινωνία: Μαριάννα Παπάκη
Παίζουν: Άννα Παπαμάρκου, Χάρης-Εμμανουήλ  Αγγουράκης
Φθινοπωρινή Ιστορία, Θέατρο Αλκμήνη,

Αλκμήνης 8, Γκάζι, τηλ. 211 4111110.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο στις 18:15 & Κυριακή στις 21:15, από 16 Δεκεμβρίου 2017.

Τιμές εισιτηρίων: 15€ (γενικό), 12€ (μειωμένο).