Μια ελληνίδα στην Ιαπωνία, Ένας Ιάπωνας στην Ελλάδα

Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ «Φιλοξενούμενοι» ταξιδεύει στον κόσμο και την Ελλάδα για να αφηγηθεί μικρές ιστορίες ανθρώπων που βρέθηκαν να ζουν ο ένας στη χώρα του άλλου

Δεν υπάρχει τίποτα κοινό ανάμεσα στην ιστορία της Ανδρονίκης και αυτή του Καζουάκι. Εκτός από το γεγονός πως και οι δύο προτιμούν να κρατάνε από την κάθε κουλτούρα, την ελληνική και την ιαπωνική, τα στοιχεία που θεωρούν ότι είναι ικανά να κάνουν τη ζωή τους καλύτερη. Πιο επίκαιρο παρά ποτέ, το επεισόδιο που σκηνοθέτησε η Μύρνα Τσάπα, φέρνει το λαό της Ιαπωνίας λίγο πιο κοντά με την Ελλάδα, ανοίγοντας μια γέφυρα που στηρίζεται σε αξίες όπως η αλληλεγγύη, η αφοσίωση και η ελπίδα για ζωή.

Η Ανδρονίκη κατάγεται από την Θεσσαλονίκη είναι φωτογράφος και μόνιμος κάτοικος Τόκιο. Αποφάσισε να μετακομίσει στην Ιαπωνία για να κυνηγήσει το όνειρο της και, παρόλο που ξέρει πως πάντα θα νιώθει ξένη, διασκεδάζει την ένταξη της σε μια χώρα που της προσφέρει συνεχώς ερεθίσματα γύρω από το αντικείμενο της δουλειάς της. Μελετώντας τις σύγχρονες ιαπωνικές κουλτούρες επιστρέφει σταδιακά στην μεγάλη παράδοση της χώρας.  

Ο Καζουάκι είναι σήμερα 41 ετών και ζει στην Αθήνα από ηλικία 13 ετών. Γεννήθηκε στην Οσάκα από πατέρα Ιάπωνα και μητέρα Ελληνίδα, αλλά έζησε στο Τόκιο, την Σαουδική Αραβία και τη Βαγδάτη με ενδιάμεσο σταθμό την Ελλάδα στην οποία και εγκαταστάθηκε μόνιμα το 1983. Ασχολείται με την εισαγωγή υλικών μαγειρικής και την τροφοδοσία εστιατορίων και ζει στην Παλλήνη μαζί με τη σύζυγο και τα δυο του παιδιά. 

Παρακολουθήστε τις ιστορίες τους απόψε στις 21:00 στην ΕΤ-1.