Μια απρόσμενη συνάντηση στο βαγόνι ενός τρένου για το Sunset Limited

Sunset Limited

Έχετε δει ξανά παράσταση εκτός θεάτρου;

Η εταιρία θεατρικών παραγωγών A Priori παρουσιάζει κάθε Κυριακή, στην Αμαξοστοιχία – Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, τη νέα της θεατρική πρόταση Sunset Limited του Cormac McCarthy, σε διασκευή και σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη.

Ένας λευκός, καθηγητής πανεπιστημίου όπως υποστηρίζει, στέκεται στην αποβάθρα του τρένου έτοιμος να κάνει «το μεγάλο άλμα». Ένας περίεργος μαύρος, πρώην κατάδικος όπως υποστηρίζει, τον αρπάζει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Όταν ο καθηγητής συνέρχεται από το σοκ, είναι μες στο βαγόνι παρέα με τον νέο του φίλο. Μόνος. Χωρίς συνταξιδιώτες. Ή μήπως απλώς αρνείται να τους δει; Η ψυχοπνευματική κατάσταση του λευκού είναι τόσο σκοτεινή που ανοίγει άθελά του μονοπάτια για έντονες φιλοσοφικές συζητήσεις, βγάζοντας στην επιφάνεια τους φόβους και το υπαρξιακό του τέλμα.

Από την άλλη, ο μαύρος ακτινοβολεί θεϊκό φως. Οι φωτεινές του αχτίδες πασχίζουν με κάθε τρόπο να βρουν μια χαραμάδα ώστε να αγγίξουν την ψυχή του λευκού. Θα τα καταφέρει;

Λευκός: «Ο κόσμος πονά! Η ύπαρξη ολόκληρη πονά! Κι αν αυτός ο πόνος δεν ήταν αποσπασματικός αλλά ταυτόχρονος, τότε το βάρος του θα έφτανε να σύρει τον κόσμο στα όρια του σύμπαντος, να τον ρίξει στο χάος να καεί και να παράγει όσο σκοτάδι είναι ικανός ακόμη να παράγει μέχρι να γίνει στάχτη!»

Μαύρος: «Μες στην ψυχή μας υπάρχει μόνο χρυσάφι. Τίποτα άλλο. Αιώνιο χρυσάφι. Αυτό είναι που κρατάει τους ανθρώπους πάνω στην αποβάθρα κι όχι στις ράγες, ακόμη κι αν τους περάσει απ’ το μυαλό να βουτήξουν.»

Ηθοποιοί: Μάνος Ζαχαράκος, Σταύρος Καλλιγάς

Μετάφραση, Απόδοση, Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη
Σκηνικά, Κοστούμια: Μαρία Φιλίππου
Πρωτότυπη μουσική: Γιάννης Οικονόμου
Σχεδιασμός φωτισμών: Μανώλης Μπράτσης
Φωτογραφίες, Γραφιστική επιμέλεια: Grid Fox

Theatrical teaser: Αποστόλης Κουτσιανικούλης, Άρης Παυλίδης
Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού
Παραγωγή: A Priori

Ημέρες & ώρες παραστάσεων

Κυριακή στις 21.30

Αμαξοστοιχία, Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ
Σιδηροδρομικός & Προαστιακός Σταθμός Ρουφ επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως