Μένιος Σακελλαρόπουλος: «Ο πατέρας μου δεν άγγιξε ποτέ την εφημερίδα που έγραφα, αυτό ήταν ένα αγκαθάκι»

Μένιος Σακελλαρόπουλος

"Θεώρησε ότι αυτό που κάνω δεν θα 'πρεπε να το ακουμπήσω, μου έλεγε: δεν με αφορά αυτό που κάνεις, τι δουλειά έχεις εσύ με αυτούς; Ποτέ δεν πείστηκε για μένα", εξομολογείται ο γνωστός αθλητικογράφος.

Στην παρέα της Ζωής Κρονάκη και του Δημήτρη Γιαγτζόγλου φιλοξενήθηκε το πρωινό του Σαββάτου (23/12) ο Μένιος Σακελλαρόπουλος. Ο γνωστός sportscaster και συγγραφέας μίλησε για την πορεία του στον χώρο της δημοσιογραφίας και μεταξύ άλλων εξομολογήθηκε την αντίθεση του πατέρα του προς το επάγγελμα που είχε ο ίδιος επιλέξει.

«Δεν πέρασα επί της ουσίας εφηβεία, διότι δούλευα στην εφημερίδα από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 τα ξημερώματα. Όμως νιώθω ευλογημένος που έκανα αυτό που αγαπούσα πάντα, που λάτρεψα, παρά τις αντιρρήσεις του μπαμπά, ο οποίος ποτέ δεν πείστηκε για μένα», ανέφερε αρχικά ο Μένιος Σακελλαρόπουλος.

«Το δυσάρεστο είναι ότι δεν πρόλαβε ποτέ να με δει στην τηλεόραση, στις εφημερίδες να αναπτύσσομαι, δεν είδε τα βιβλία μου. Είναι ένα αγκαθάκι αυτό. Τον «έχασα» πάρα πολύ νωρίς, όταν ήμουν 25 χρονών κι εκείνος 61-62.

Ήταν ένας βαθιά συντηρητικός άνθρωπος, που θεωρούσε ότι το πεπρωμένο μου ήταν η δικαστική έδρα. Θεώρησε ότι αυτό που κάνω δεν θα ‘πρεπε να το ακουμπήσω, μου έλεγε: τι δουλειά έχεις εσύ με αυτούς;», εξομολογείται ο επιτυχημένος αθλητικογράφος.

«Δεν ακούμπησε ποτέ την εφημερίδα στην οποία δούλευα. Δεν με αφορά αυτό το πράγμα, έλεγε. Ήταν ένα μεγάλο μάθημα για μένα, που τώρα προσπαθώ να το μεταλαμπαδεύσω στα παιδιά μου: ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να επιλέξει αυτό που αγαπάει, δεν μπορείς να ελέγξεις έναν άνθρωπο. Ήταν όμως η εποχή έτσι», παραδέχεται αμέσως μετά ο Μένιος Σακελλαρόπουλος.