Μένιος Φουρθιώτης: Η απάντηση για τον Νίκο Καρβέλα και το επεισόδιο στο Star Academy

Μένιος Φουρθιώτης

Τα σχόλια για την επισήμανση που έκανε στον αέρα του Star Academy η Ναταλία Γερμανού.

Στα κόκκινα οδηγήθηκε ο Νίκος Καρβέλας στο Star Academy μετά τα παράπονα του σπουδαστή του Star Academy Στέλιου Καλλίτση. Όταν μάλιστα ο Μένιος Φουρθιώτης θέλησε να λήξει την κουβέντα που είχε ξεκινήσει, ο Νίκος Καρβέλας απευθυνόμενος στον παρουσιαστή του είπε: «Εσύ διακόπτεις εμένα;». Τα όσα συνέβησαν στον αέρα του Star Academy σχολιάστηκαν σήμερα στην εκπομπή Αποκαλυπτικά με την Νάνσυ Νικολαΐδου να σχολιάζει πέρα των άλλων και τη φράση της Ναταλίας Γερμανού, ενώ την Αλεξάνδρα Τσόλκα να κάνει λόγο για τους κανόνες της τηλεόρασης και τον Μένιο Φουρθιώτη να δίνει την δική του απάντηση για τον Νίκο Καρβέλα.

Star Academy: Χαμός με τον Καρβέλα! «Εσύ είσαι προσβλητικός, όχι εγώ» – «Κράτα την ηλιθιότητα για σένα»
Νάνσυ Νικολαΐδου

«Το εκκεντρικός, ανατρεπτικός, ροκ, προχωρημένος, για μένα δεν έχει καμία σχέση με την ασέβεια, την απαξία και με οποιαδήποτε τοποθέτηση που είναι φιλορατσιστική. και να σου πω και κάτι ακόμα; Όλη αυτή η επίδειξη γνώσεων και μαγκιάς σε παιδιά που σαφώς και μπροστά του εννοείται πως έχουν μια αμηχανία, εννοείται ότι δεν ξέρουν πως να τον αντιμετωπίσουν, δεν την καταλαβαίνω. Επειδή το είδα και την προηγούμενη εβδομάδα με την τσίχλα και αυτή την εβδομάδα με όλο αυτό που έγινε.

Να πω ένα μπράβο στον Πέτρο Κωστόπουλο γιατί ήταν ο μοναδικός, ο οποίος θέλησε να πάρει ξεκάθαρα θέση και να του πει τι είναι αυτό που κάνεις. και την προηγούμενη εβδομάδα ήταν ο μοναδικός. Σε αντίθεση με τις δυο υπόλοιπες κυρίες οι οποίες είναι στην κριτική επιτροπή και θεωρώ ότι και εκείνες ξέρουν από αυτά τα πράγματα. Κυρίως η Ναταλία Γερμανού, ξέρει από ριάλιτι, ξέρει από show, ξέρει από κριτική επιτροπή, αυτή η ατάκα που είπε «Γιατί τον ρώτησες;», κάπως έτσι δεν σου απηύθυνε τον λόγο; Τι εννοεί γιατί τον ρώτησες; Show δεν κάνουμε; Και η ίδια στο παρελθόν που ήταν σε αυτή τη θέση, αυτό ακριβώς έκανε. Δηλαδή εξαπλάγην;»

Έξαλλη η Γερμανού! Το Star Academy και ο Νίκος Καρβέλας
Αλεξάνδρα Τσόλκα

«Η τηλεόραση έχει κανόνες. Πέρα από την εκκεντρικότητα του καθενός, από τις προσωπικές επιλογές, από την κοσμοθεωρία του, από την καλλιέργεια του, την παιδεία του, την ευγένεια του την προσωπική ως άνθρωπος, ακολουθείς τους κανόνες κάθε δουλειάς. Όπως πιθανόν εγώ δεν μπορώ να συνθέσω ροκ όπερα, ή ποπ ορατόριο, έτσι ένας παρουσιαστής ο οποίος εργάζεται στην τηλεόραση χρόνια, έχει τη δική του εμπειρία, γνωρίζει τους κανόνες, το χρόνο και οτιδήποτε και οι άλλοι προσαρμόζονται σε αυτό, ειδικά όταν δεν είναι η δουλειά τους η τηλεόραση. Είναι δηλαδή σεβασμός στην ίδια σου τη γνώση, όταν δεν ξέρω, ακούω.

Ο παρουσιαστής είναι αυτός που ξέρει την τηλεόραση πολύ περισσότερο από τον κ. Καρβέλα και την κα Βίσση. Όπως δεν πήγες εσύ να τους πεις έτσι θα τραγουδήσετε το τραγούδι. Από εκεί και πέρα η διαφορετικότητα του καθενός και ο χαρακτήρας, έχει να κάνει με τη γοητεία που έχει ή δεν έχει στο κοινό. Το να ακολουθείς κανόνες όμως είναι ότι σέβεσαι πρώτα από όλα τον ίδιο σου τον εαυτό και μετά το προϊόν και τη δουλειά την οποία καλείσαι να κρίνεις.»

Star Academy: Αυτή είναι η τηλεθέαση του 3ου live!
Μένιος Φουρθιώτης

«Εγώ θέλω να πω κάτι, μόνο αυτό θα πω και κλείσω. Ότι ο κάθε άνθρωπος, έχει το δικό του χαρακτήρα, τη δική του προσωπικότητα. Κάποιοι άνθρωποι είναι αληθινοί. Ο Νίκος Καρβέλας επειδή τον γνωρίζω, είναι αληθινός. Είναι ο άνθρωπος που βλέπουμε. Δεν υποκρίνεται. Δεν θα ακούσεις άλλα πίσω από την πλάτη σου, άλλα μπροστά σου. Ό,τι έχει να πει, ακραίο, υπερβολικό, προσβλητικό, θετικό, είναι αυτό και θα σου το πει μπροστά σου. Αυτοί οι άνθρωποι είναι και οι αρεστοί για τη ζωή όλων. Να προτιμάμε τους ειλικρινείς ανθρώπους γενικότερα στη ζωή και όχι αυτούς που γενικότερα σου χαμογελάνε και αύριο σου χώνουν τα μαχαίρια. Γιατί αυτό στο χώρο της τηλεόρασης. Είναι ο χαρακτήρας του. Κάποιοι άνθρωποι δεν προσαρμόζονται σε ρόλους και εργασιακές συνθήκες, αλλά προσαρμόζονται στην προσωπικότητα τους.»