Μέμος Μπεγνής: «Έκανα ένα ντου στο σπίτι μου και τα πέταξα όλα»

Μέμος Μπεγνής

«Πούλησα το αυτοκίνητο...»

Ο Μέμος Μπεγνής κάθισε στον καναπέ του Έτοιμο το πρωινό και μίλησε στην Κατερίνα Καραβάτου για τις δυσκολίες που μπορεί να έχει φέρει η κρίση και να αντιμετωπίζει ο ίδιος: «Υπάρχουν δυσκολίες και στις δουλειές, αλλά και στα κασέ, τα οποία ούτως ή άλλως έχουν πέσει κατακόρυφα. Νομίζω ότι όλοι οι άνθρωποι πια με την κρίση προσαρμοζόμαστε σε αυτά που μπορούμε, κάνουμε περικοπές και όλοι μας έχουμε κάνει περικοπές ούτως ή άλλως.»

[dfp_ads id=236982]

Όσον αφορά σε αλλαγές που έκανε και περικοπές, ο ηθοποιός δήλωσε: «Δεν μου χρειαζόταν το αμάξι μου, το πούλησα. Έχω μηχανή, πάντα είχα μηχανή, αλλά το αμάξι είδα ότι δεν μου χρησιμεύει σε τίποτα. Μπορώ να πάρω ένα αμάξι ενός φίλου να πάω ένα ταξίδι, δεν είναι θέμα. Αλλά για την Αθήνα που κινούμαι πάρα πολύ και πάω σε γυρίσματα, είναι πάρα πολύ εύκολη η μηχανή, δεν μπορείς με αμάξι πια. Το ενοίκιο του σπιτιού μου, το συζήτησα, το κατέβασα, δεν πάω τα ταξίδια που πήγαινα, δεν αγοράζω τα πράγματα που αγόραζα.

Πριν από ένα χρόνο έκανα ένα ντου στο σπίτι μου και τα πέταξα όλα. Άδειασα ντουλάπες, συρτάρια, κουζίνα. Είδα ότι έχω πάρα πολλά άχρηστα πράγματα. Περάσαμε κακώς, μια περίοδο ευημερίας, κακώς γιατί είχαμε γίνει υπερκαταναλωτικοί, παρτάκηδες, σκεφτόμασταν μόνο τον εαυτό μας. Ίσως ένα καλό που έκανε η κρίση είναι και αυτό, το ότι αρχίσαμε και σκεφτόμαστε και λίγο συνολικά και να κοιτάξουμε το διπλανό μας που υποφέρει και να μην είμαστε παρτάκηδες και αγοράζαμε και πράγματα συνέχεια για εμάς που ήταν και άχρηστα. Κι έτσι αποφάσισα και ενεργειακά να αδειάσει αυτός ο χώρος και να γεμίσει με συναισθήματα και ανθρώπους και όχι τόσο με πράγματα.»