Μεγάλος νικητής του MasterChef ο Σταύρος Βαρθαλίτης

MasterChef

Δείτε όλα όσα έγιναν στον μεγάλο τελικό του MasterChef 4.

Ο Σταύρος Γεωργίου και ο Σταύρος Βαρθαλίτης, έβαλαν τις ποδιές του τελικού και τα δυνατά τους, έτοιμοι να τα δώσουν όλα, ώστε να κατακτήσουν την πολυπόθητη νίκη, σε έναν συγκλονιστικό τελικό με στόχο το μεγάλο έπαθλο και τον τίτλο του Έλληνα MasterChef.

Είναι οι δύο καλύτεροι μάγειρες και κατάφεραν, μετά από δεκάδες δοκιμασίες και σχεδόν πέντε μήνες, να ανταπεξέλθουν στις ατελείωτες απαιτήσεις του μαγειρικού διαγωνισμού και να φτάσουν εκεί, που από την αρχή είχαν θέσει ως προσωπικό στόχο, στον μεγάλο τελικό του MasterChef 4!

Η μαγειρική στο MasterChef μοιάζει με έναν αγώνα μετ’ εμποδίων. Εμπόδια, που κάνουν κάθε έναν από τους διαγωνιζόμενους κάθε φορά ακόμα πιο δυνατό σε μαγειρικό σθένος αλλά και σε ετοιμότητα μέσα στις κουζίνες. Μέσα από κάθε δοκιμασία στον διαγωνισμό, εκείνοι που φτάνουν στον τελικό νιώθουν μια μοναδική ικανοποίηση.

Πολλοί χαρακτήρες διαμορφώνονται προς το καλύτερο και η μαγειρική ευφυΐα των παικτών καλλιεργείται. Το βέβαιο είναι πως οι δύο φιναλίστ, Σταύρος Βαρθαλίτης και Σταύρος Γεωργίου, αγγίζουν ένα όνειρο, που και οι 24 παίκτες του διαγωνισμού είχαν εξ αρχής ως στόχο, τον τίτλο του MasterChef.

Η πρώτη μέρα του τελικού του MasterChef!

Στην πρώτη δοκιμασία του τελικού του MasterChef, που παρακολουθήσαμε την Τρίτη το βράδυ, οι δύο φιναλίστ κλήθηκαν να ετοιμάσουν δύο πιάτα, με δύσο ζητούμενα, όπως τους είπε και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος.

«Δύο είναι τα ζητούμενα. Ένα πιάτο το οποίο για εσάς να είναι το απόλυτο 10. Εμείς δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο σημείο φέτος να βάλουμε κάποιο δεκάρι. Εσείς σήμερα πρέπει να μαγειρέψετε ένα πιάτο, το οποίο εσείς θεωρείτε ότι θα βαθμολογούσατε με 10 και ένα signature dish, το οποίο θα βάζατε ή θα βάλετε στο μενού των εστιατορίων που θα αναλάβετε φεύγοντας από εδώ. Αυτά τα δύο είναι τα ζητούμενα. Δύο πιάτα θέλουμε, το απόλυτο 10 και το πιάτο που σας χαρακτηρίζει», είπε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος στους φιναλίστ πριν την έναρξη της πρώτης δοκιμασίας.

Το πρώτο πιάτο που ετοίμασε ο Σταύρος Γεωργίου ήταν Wagyu μπέργκερ με παστέλι, μαρμελάδα ντομάτας και κρέμα τυριού και μιλκσέικ σοκολάτας. Το δεύτερο πιάτο ήταν παρφέ από συκώτι κοτόπουλου με κέικ μπανάνας πουρέ μήλου και φουντούκια κακάο.

Το πρώτο πιάτο του Σταύρου Βαρθαλίτη ήταν Dacquoise από καρύδια με σοκολάτα και παγωτό κανέλα. Το δεύτερο πιάτο που ετοίμασε και παρουσίασε στους κριτές ήταν αρνί με ρεβυθάδα.

Οι κριτές, λοιπόν, αφού δοκίμασαν και τα τέσσερα πιάτα, έβαλαν τις βαθμολογίες τους, τις οποίες θα ανακοίνωναν την επόμενη μέρα, δηλαδή σήμερα, στο δεύτερο μέρος του τελικού.

Δείτε στο βίντεο όλα όσα έγιναν την πρώτη μέρα του τελικού του MasterChef…

Η δεύτερη μέρα του τελικού του MasterChef

Σήμερα, λοιπόν, τα πάντα ήταν έτοιμα για την ανάδειξη του επόμενου MasterChef της Ελλάδας!

Οι τρεις μέντορες, ο Σωτήρης Κοντιζάς, ο Πάνος Ιωαννίδης και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, υποδέχθηκαν με χαμόγελο τους δύο φιναλίστ για την τελική, μαγειρική μάχη. Για ακόμα μια σεζόν, οι τρεις διακεκριμένοι σεφ, είχαν την τιμή να παρουσιάσουν και να ζήσουν μια πολύ δυνατή στιγμή, παρέα με τους φιναλίστ αλλά και τον κόσμο, που παρακολούθησε όλον αυτό τον καιρό το MasterChef 4 από το σπίτι.

Στο σημερινό δεύτερο μέρος του τελικού, οι δύο φιναλίστ του MasterChef, ο Σταύρος Γεωργίου και ο Σταύρος Βαρθαλίτης κλήθηκαν να αντιγράψουν ένα μενού τεσσάρων πιάτων, σε μια δοκιμασία που θα έκρινε το ποιος θα ήταν ο μεγάλος νικητής του φετινού διαγωνισμού.

Ο Σταύρος και ο Σταυρής, λοιπόν, μπήκαν στην κουζίνα του MasterChef, όπου αντίκρισαν τέσσερις καμπάνες. Πριν οι κριτές τις ανοίξουν, ζήτησαν από τους δύο παίκτες να διαλέξουν από δύο ο καθένας. Ο Σταυρής διάλεξε την πρώτη και την τέταρτη, ενώ ο Σταύρος τη δεύτερη και την τρίτη.

Οι δυο τους πίστευαν ότι θα φτιάξουν αυτά που έκρυβαν οι καμπάνες που διάλεξαν, ωστόσο, η έκπληξη ήρθε διά στόματος Λεωνίδα Κουτσόπουλου: «Επειδή είστε πολύ καλοί φίλοι και θέλετε να ανταλλάσετε πληροφορίες, θα φτιάξετε και οι δύο και τα τέσσερα πιάτα».

Δείτε το μενού που έπρεπε να ετοιμάσουν οι δύο φιναλίστ…

«Τι άλλο να ακούσεις για να γίνεις ράκος…», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Βαρθαλίτης.

Το “καρφί” του Σταυρή για τον Ηλία! «Εγώ στον τελικό και αυτός στον καναπέ»

Ενώ το άγχος είχε χτυπήσει κόκκινο για τους δύο φιναλίστ, ο Σωτήρης Κοντιζάς είχε όρεξη για… πειράγματα. Προσπαθώντας οι δυο τους να ρίξουν εκατό πρέζες πιπεριού, ο διακεκριμένος σεφ αποφάσισε να τους τρολάρει μπερδεύοντάς τους καθώς μετρούσαν.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης δοκιμασίας του τελικού, ο Σταύρος Βαρθαλίτης αποκάλυψε πως με τον Σταύρο Γεωργίου έχουν κάνει συμφωνία για το έπαθλο των 50.000 ευρώ!

Δείτε εδώ τι είπε ο Σταύρος Βαρθαλίτης για τη συμφωνία που έκαναν για το έπαθλο!

Οι τρεις κριτές δοκίμασαν τα πιάτα των δύο φιναλίστ, βαθμολόγησαν τις προσπάθειες και ετοιμάστηκαν για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Λίγο μετά τις 23:30, ξεκίνησε το live του τελικού, με τους τρεις κριτές και τους δύο φιναλίστ να βρίσκονται στην κουζίνα του MasterChef. Τα πράγματα φέτος ήταν τελείως διαφορετικά, καθώς λόγω του κορονοϊού δεν υπήρχαν στο πλατό ούτε καλεσμένοι, αλλά ούτε και οι φετινοί διαγωνιζόμενοι που παραδοσιακά έδιναν το παρών στον μεγάλο τελικό.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΠΡΩΤΗΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ

Σταύρος Βαρθαλίτης: 24/30

Σταύρος Γεωργίου: 21/30

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ

Σταύρος Βαρθαλίτης: 30/30

Σταύρος Γεωργίου: 22/30

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Σταύρος Βαρθαλίτης: 54/60

Σταύρος Γεωργίου: 43/60

Μεγάλος νικητής του MasterChef αναδείχθηκε ο Σταύρος Βαρθαλίτης, ο οποίος κέρδισε τον τίτλο και το έπαθλο των 50.000 ευρώ.