Mega Stories: Ιστορίες μιας νέας γενιάς δημιουργών

Mega Stories

Mega Stories, απόψε στις 00:10 στο Mega.

Είναι νέοι, ταλαντούχοι και, σε πείσμα των καιρών, δημιουργικοί. Είναι μάλλον οι τελευταίοι άνθρωποι που περιμένει να πετύχει κανείς σε μια τηλεοπτική εκπομπή. Αλλά εκείνοι που αξίζει στ’ αλήθεια να δεις και να ακούσεις. Απόψε στις 00:10, η εκπομπή «MEGA Stories» αφιερώνει το πρώτο επεισόδιό της για τη νέα χρονιά στους νέους Έλληνες δημιουργούς, τους ανθρώπους της γενιάς των millennials και της Gen Z, και καταγράφει τις ενδιαφέρουσες ιστορίες τους.

Η Δώρα Αναγνωστοπούλου συναντά συγγραφείς, χορευτές, μουσικούς, DJs, εικαστικούς και ηθοποιούς οι οποίοι, με τις ιδέες και το έργο τους, συνθέτουν ένα ενδιαφέρον μωσαϊκό της σύγχρονης τέχνης.

Ο Φοίβος Οικονομίδης εξηγεί πώς με πυξίδα του τον «Βορρά» κατάφερε στα 25 του χρόνια να κερδίσει το Κρατικό Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα.
Ο Βασίλης Μαγουλιώτης δικαιολογεί μέχρι κεραίας το γεγονός ότι θεωρείται ο πιο δυνατός «Παίχτης» του νέου ελληνικού θεάτρου.
Ο εικαστικός Πάνος Προφήτης θυμάται πόσο χρήσιμη ήταν η τέχνη του όταν αποφάσισε να αποκαταστήσει τη σπασμένη μύτη ενός αγάλματος στο δημόσιο χώρο.
Ο τραγουδοποιός D3lta απαντά στο ερώτημα πώς είναι να σε περιγράφουν ως τον Έλληνα επίγονο του David Bowie.
Ο μαέστρος Jose Angel, που μεγάλωσε ως παιδί θαύμα στη Βενεζουέλα, άφησε την πατρίδα του και ήρθε στην Ελλάδα για να βοηθήσει παιδιά λιγότερο τυχερά από τον ίδιο.
Η DJ Ναυσικά Μαυρομούστακου κάνει τα πιο ετερόκλητα μιξαρίσματα για να παρασύρει τον κόσμο στον χορό.
Η ποιήτρια Παυλίνα Μάρβιν επιμένει πως η ποίηση μπορεί να σώσει τον κόσμο – ή τουλάχιστον να τον κάνει λίγο καλύτερο.
Ο χορευτής Πέτρος Νικολίδης μάς μυεί στην παρεξηγημένη κουλτούρα του δρόμου και του hip hop.

Οκτώ νέοι Έλληνες συναντούν τη Δώρα Αναγνωστοπούλου και μιλούν για τη σημασία του να μένεις ενεργός και δημιουργικός ακόμα κι αν τα προγνωστικά δεν είναι με το μέρος σου. Η γενιά που ορίζει το σήμερα με το αποτύπωμά της και οραματίζεται με τόλμη το αύριο συστήνεται σε πρώτο πρόσωπο σε ένα επεισόδιο αφιερωμένο στο τώρα.

Παρουσίαση-Αρχισυνταξία: Δώρα Αναγνωστοπούλου
Σκηνοθεσία: Κωνσταντής Φραγκόπουλος
Υπεύθυνη Έρευνας και Ρεπορτάζ: Ηλιάνα Δανέζη
Έρευνα: Κώστας Μπουρούσης
Οργάνωση παραγωγής: Αλεξάνδρα Μπότη
Κινηματογράφηση: Νo Names Filming team
Μοντάζ: Αλέξανδρος Αλευράς, Αφροδίτη Ταυρή
Ενδυματολόγος: Ηρώ Τσούρτου

«MEGA STORIES» ΜΕ ΤΗ ΔΩΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 00:10
«ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ»

#MegaStories