MEGA Cinema με κορυφαίες ταινίες αυτό το Σαββατοκύριακο

MEGA Cinema

Σάββατο και Κυριακή στις 21:00 στο MEGA!

Ο «Μαφιόζος της διπλανής πόρτας» («The whole nine yards», ΗΠΑ, 2000) του Τζόναθαν Λιν που θα μεταδοθεί από το MEGA το Σάββατο 19.9 στις 23.00 ο Μάθιου Πέρι υποδύεται έναν καλοκάγαθο οδοντίατρο, κάτοικο των προαστίων του Μόντρεαλ, ο οποίος ακριβώς λόγω της καλοσύνης του θα πιάσει φιλίες με τον λάθος άνθρωπο: τον Μπρους Γουίλις, πρώην πληρωμένο πιστόλι Ούγγρων μαφιόζων του Σικάγο οι οποίοι τον έχουν βάλει πια στην μαύρη λίστα και θέλουν να τον σκοτώσουν. Η συνάντησή τους είναι η …αρχή του τέλους.

Ολα πάνε στραβά και για τους δυο με παρεξηγήσεις, καρφώματα, λαδώματα, φόνους, έρωτες. Και όλο αυτό το συνονθύλευμα έχει μια χάρη που σε κερδίζει σε μια παρωδία της οποίας η παρακολούθησή δεν παύει ποτέ να είναι ευχάριστη. Λόγος που συνέβαλε στην μεγάλη επιτυχία της και που είχε ως αποτέλεσμα το ντουέτο Πέρι – Γουίλις να πρωταγωνιστήσει σε μια εξίσου επιτυχημένη συνεχεια της, το «Ο μαφιόζος της διπλανής πόρτας ξαναχτυπά» (2004).

Ο Μπρους Γουίλις θα κάνει παρέα στους θεατές του Μεγάλου Καναλιού την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου στις 21.00 καθότι πρωταγωνιστεί στην πολεμική περιπέτεια «Τα Δάκρυα του ηλίου» («Tears of the sun», ΗΠΑ, 2003).

Υποδύεται τον σκληρό Αμερικανό κομάντο ο οποίος θα μετατραπεί σε Καλό Σαμαρείτη, σώζοντας όχι μόνο την Ευρωπαία γιατρό χωρίς σύνορα στη Νιγηρία (Μόνικα Μπελούτσι) αλλά και τους δεκάδες ιθαγενείς προστατευόμενους της. Σκηνοθετημένη με άρτιο επαγγελματισμό από τον Αντουάν Φουκουά («Μέρα εκπαίδευσης», «Και οι επτά ήταν υπέροχοι»), η ταινία περιέχει μεν όλα τα στοιχεία της καθαρής αμερικανικής προπαγάνδας (γυρίστηκε εξάλλου την εποχή του πολέμου στο Ιράκ) αλλά συγχρόνως είναι προφέρει εξαιρετικά καλοφτιαγμένη δράση που ενδείκνυται για ένα δίωρο αδρεναλίνης στο κόκκινο.