Μαυρίκιος Μαυρικίου για Σερβετάλη: «Θα χρεωθεί στο λαιμό του ανθρώπους που ξαφνικά θα βρεθούν στο δρόμο»

Μαυρίκιος Μαυρικίου

«Πρέπει να σεβόμαστε το πιο ιερό πράγμα στο θέατρο που είναι το κοινό», είπε ο Μαυρίκιος Μαυρικίου.

Στο Πρωινό μίλησε ο Μαυρίκιος Μαυρικίου για την απόφαση που πήρε ο Άρης Σερβετάλης να αποχωρήσει από την παράσταση “Ρινόκερος”.

«Πρέπει να σεβόμαστε το πιο ιερό πράγμα στο θέατρο που είναι το κοινό. Το κοινό είναι αυτό που πληρώνει και θέλει να δει μια παράσταση. Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή ένας άνθρωπος από τη θέση στην οποία βρίσκεται, που μπορεί να είναι μια θέση πιο άνετη από τη θέση των τεχνικών ή των υπολοίπων συντελεστών μιας δουλειάς που βιοπορίζονται μέσα από αυτό», είπε αρχικά ο Μαυρίκιος Μαυρικίου.

Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου είπε στη συνέχεια: «Και επειδή συνήθως οι πρωταγωνιστές αμείβονται έτσι με ποσοστά, οπότε λόγω της ποσοστιαίας επιτυχίας θεωρώ ότι έχει βγάλει κάποια χρήματα από αυτή την επιτυχία. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος έπρεπε να σκεφτεί ότι όλοι αυτοί οι υπόλοιποι γύρω γύρω βιοπορίζονται μέσα από αυτό. Θα χρεωθεί στο λαιμό του ανθρώπους που ξαφνικά θα βρεθούν στο δρόμο».

«Αν ήμουν εγώ παραγωγός θα είχα μαζί του κάποιο συμφωνητικό που δεν θα του επέτρεπε να κατεβάσει ανά πάσα ώρα και στιγμή την παράσταση. Ελπίζω να υπάρχει αυτό όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά γιατί αν αποφασίσει να το κάνει, θα πρέπει να αποζημιώσει ο ίδιος τον υπόλοιπο θίασο», πρόσθεσε επίσης ο Μαυρίκιος Μαυρικίου.