Ματθίλδη Μαγγίρα: «Νίκησα την κατάθλιψη, είδα τον θάνατο κατάματα»

Ματθίλδη Μαγγίρα

"Την ώρα που φεύγεις νιώθεις μία απίστευτη γαλήνη και ηρεμία. Δεν υπάρχει κανένας φόβος" αποκαλύπτει η γνωστή ηθοποιός και σοκάρει

Στην εκπομπή «Status» του ASTRA TV και τον Κωνσταντίνο Καμέα μίλησε η Ματθίλδη Μαγγίρα. Η γνωστή ηθοποιός σε μία από τις σπάνιες τηλεοπτικές της συνεντεύξεις αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια, τη μάχη της με την κατάθλιψη και τις επιθανάτιες εμπειρίες που υποστηρίζει πως είχε στο παρελθόν.

«Την κατάθλιψη θεωρώ ότι τη νίκησα και μπορώ να σου την ορίσω κιόλας: όταν αποσυνδέεσαι από την πραγματικότητά σου, τότε οδηγείσαι στην κατάθλιψη» αποκαλύπτει η Ματθίλδη Μαγγίρα, ενώ για τον τρόπο που το αντιμετώπισε ανέφερε:

«Στην αρχή πήγα σε έναν ψυχίατρο, μου έδωσε χάπια. Έπεσαν πάνω μου η αδελφή μου και η κουμπάρα μου, η Θεοδώρα η Βουτσά, και μου είπαν «όχι, μην πάρεις χάπια». Άρχισα να ψάχνομαι, γιατί κάτι έπρεπε να κάνω για τον εαυτό μου και για το παιδί μου. Πήγα σε NLP, έκανα σεμινάρια. Ώσπου μετά ανακάλυψα τη σωματική ψυχοθεραπεία του Βίλχεμ Ράιχ, που θεωρώ ότι είναι η αμεσότερη και αποτελεσματικότερη μέθοδος».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η Ματθίλδη Μαγγίρα αποκάλυψε πως είχε δύο επιθανάτιες εμπειρίες και μίλησε για τα συναισθήματα που ένιωσε εκείνη τη στιγμή. «Έχω δει τον θάνατο κατάματα δύο φορές. Τη στιγμή που αποφασίζεις ότι «φεύγεις» βιώνεις μία απίστευτη γαλήνη, μία απίστευτη ηρεμία, δεν υπάρχει κανένας. Είδα ότι ο θάνατος τελικά δεν είναι αυτό το φοβιστικό πράγμα που έχουμε όλοι στο μυαλό μας, με τον Χάρο και το δρεπάνι».