MasterChef: Τα πάνω κάτω έφερε η ανακοίνωση του Σωτήρη Κοντιζά – «Την κάτσαμε»

MasterChef

"Σας καλωσορίζουμε για δεύτερη φορά φέτος σε μία εβδομάδα-θρίλερ στο MasterChef".

Σε μία ακόμη εβδομάδα-θρίλερ δοκιμάζονται οι 12 διαγωνιζόμενοι του MasterChef 2024. Όπως ανακοίνωσαν οι τρεις κριτές στους παίκτες στο επεισόδιο της Δευτέρας (15/4), οι δύο μπριγάδες διαλύονται και ο καθένας καλείται να παλέψει  για την παραμονή του στον διαγωνισμό.

Ως εκ τούτου, όλοι είναι έκθετοι στον κίνδυνο της αποχώρησης, αφού ένα και μόνο ένα λάθος μπορεί να τους στερήσει τη θέση τους στο σπίτι του MasterChef. Ο νικητής της σημερινής πολύ ιδιαίτερης μαγειρικής δοκιμασίας, όχι μόνο θα κερδίσει το χρηματικό έπαθλο των 1.000 ευρώ, αλλά και το πρώτο εισιτήριο για την τελική 10άδα. Οι υπόλοιποι 11 διαγωνιζόμενοι θα είναι αύριο (Τρίτη 16/4) υποψήφιοι προς αποχώρηση.

«Αρκετοί από εσάς έχετε υπάρξει αρχηγοί είτε στη Γκρι, είτε στη Μπορντό μπριγάδα… και λέω «έχετε», γιατί από αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αρχηγοί. Χριστίνα και Κώστα, παρακαλώ πολύ, παραδώστε μου τα pins σας», είπε ο Σωτήρης Κοντιζάς ενώπιον των παικτών, που δεν έκρυψαν την έκπληξή τους.

«Επίσης, όλοι βγάλτε τα διακριτικά σας… οι δύο μπριγάδες διαλύονται», συμπλήρωσε ο κριτής του MasterChef, με τους διαγωνιζόμενους να ακολουθούν τις οδηγίες του.

Τα υλικά, που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν, βρίσκονται στην εξωτερική αποθήκη τροφίμων. Αυτά τα υλικά θα πρέπει να τα αγοράσουν με αντάλλαγμα τον χρόνο. Ο κάθε διαγωνιζόμενος θα επισκέπτεται την εξωτερική αποθήκη τροφίμων, θα επιλέγει τα υλικά που επιθυμεί και θα πληρώνει με χρόνο από τα αρχικά 120 λεπτά μαγειρικής.

Κάθε υλικό έχει και μια διαφορετική τιμή «μεταφρασμένη» σε λεπτά της ώρας. Αυτό σημαίνει πως όλες οι επιλογές που θα κάνουν θα πρέπει να είναι σωστά «ζυγισμένες» και πολύ σοφά σχεδιασμένες. Επιπλέον, όπως τόνισε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, αυτή την εβδομάδα θα υπάρξουν δύο αποχωρήσεις, που θα οδηγήσουν μοιραία στην τελική 10άδα του διαγωνισμού.

«Την κάτσαμε», σχολίασε ο Νίκος Κυψίδης για την απρόσμενη τροπή του MasterChef, ενώ ο Γιάννης δήλωσε μεταξύ σοβαρού και αστείου: «Πραγματικά, έλεγα στη ζωή μου ότι δεν έχω δει θρίλερ που να με τρομάξει στη ζωή μου. Ε σήμερα εντάξει… κατουρήθηκα».