MasterChef – Σοκ με την ανακοίνωση των κριτών: «Από σήμερα όλα αλλάζουν»

MasterChef

Τα έχασαν οι παίκτες του MasterChef με τις αλλαγές.

Ξεκίνησε η εβδομάδα θρίλερ του MasterChef. Με την ολοκλήρωσή της δύο παίκτες θα δουν την πόρτα της εξόδου από τον διαγωνισμό μαγειρικής.

«Από σήμερα όλα αλλάζουν», είπε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος ζητώντας από τη Χριστίνα και τον Λευτέρη να αφαιρέσουν τις κονκάρδες τους, καθώς παύει η αρχηγία τους. Στη συνέχεια ο κριτής στράφηκε προς τον εξώστη δίνοντάς τους εντολή να βγάλουν τα διακριτικά τους.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς πήρε αμέσως μετά τον λόγο, ανακοινώνοντας τους νέους κανονισμούς: «Δύο είναι οι σταθερές. Οι μονομαχίες και η μαγειρική. Τα ζευγάρια θα τα φτιάξουμε από το μηδέν. Σε κάθε ζευγάρι η καλύτερη προσπάθεια θα είναι ασφαλής. Ο χαμένος από κάθε ζευγάρι αυτόματα υποψήφιος. Τι σημαίνει αυτό; Ξεκινάτε να μαγειρεύετε 20, οι 10 θα είναι ασφαλείς, οι 10 με τις χειρότερες προσπάθειες θα είναι υποψήφιοι».

O/η διαγωνιζόμενος/η με το καλύτερο πιάτο εξασφαλίζει ασυλία για όλη την εβδομάδα πράγμα που συνεπάγεται απευθείας πρόκρισης στους «18» του MasterChef 2024!

Ο chef Κοντιζάς γνωστοποίησε στους 20 MasterChefs τη διαδικασία από την οποία θα προκύψουν τα νέα ζευγάρια: «Ο πρώτος που θα κατέβει κάτω θα επιλέξει τον αντίπαλό του. Ο δεύτερος θα επιλέξει τον πρώτο του επόμενου ζευγαριού, δίνοντάς του έτσι το πλεονέκτημα να επιλέξει εκείνος με τη σειρά του τον αντίπαλό του. Θα συνεχίσουμε έτσι μέχρι να σχηματιστούν όλα τα ζευγάρια», ανέφερε, φωνάζοντας πρώτο το όνομα της Τάνιας επειδή στατιστικά έχει τις λιγότερες νίκες. Η Τάνια επέλεξε να μονομαχήσει με τον Χρήστο, τα υπόλοιπα ζευγάρια διαμορφώθηκαν ως εξής:

Κώστας – Παναγιώτης

Ηλίας – Μάριος

Αλέξανδρος – Ζωή

Χριστίνα – Γιάννης

Γιάννης Κ – Βιβή

Λευτέρης – Γεωργία

Άνχελ – Νίκος

Σταμάτης – Χρήστος Γ.

Σοφοκλής – Θάνος

Το μαύρο Mystery Box μόνο τυχαίο δεν ήταν, καθώς είχε μέσα μαύρα υλικά στην ίδια απόχρωση, τα οποία οι επίδοξοι μάγειρες πρέπει να αξιοποιήσουν σε διάστημα 60 λεπτών.