MasterChef: Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος αποκαλύπτει για τους παίκτες της ομάδας του!

Λεωνίδας Κουτσόπουλος

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος μιλά για καθένα από τους παίκτες της ομάδας του στο MasterChef και όσα έχουμε να περιμένουμε από αυτούς.

Ο κριτής του MasterChef Λεωνίδας Κουτσόπουλος κάθισε για ακόμα μια φορά στον καναπέ των Κου Κου και μίλησε για το στοίχημα με τον Πάνο Ιωαννίδη και τον Σωτήρη Κοντιζά και σχολίασε τους παίκτες της ομάδας του. Ας τους γνωρίσουμε κι εμείς λίγο καλύτερα…

Χρήστος Μπάρκας

«Ο Χρήστος μαγειρικά – από αυτό που έχουμε δει μέχρι τώρα – είναι πολύ καλύτερος από αυτό που μέχρι τώρα είχαμε διακρίνει. Και σαν άνθρωπος είναι ένα από τα πιο καθαρά βλέμματα που έχω δει ποτέ. Έχει τόση αθωότητα σε βαθμό παρεξήγησης. Είναι ένα εξαιρετικό παιδί και θα το δείτε και στη διάρκεια των επεισοδίων, είναι καλύτερο από αυτό που μέχρι τώρα έχει δείξει.»

Δήλωσε συμμετοχή στο παιχνίδι γιατί είναι μια ξεχωριστή εμπειρία και σίγουρα για να καταφέρει να διεκδικήσει την ποδιά του MasterChef. Για να λάβει μέρος στο παιχνίδι τον ενθάρρυναν δυο αγαπημένοι του φίλοι, ο Χρήστος και η Χριστίνα. Για τον Χρήστο μαγειρική σημαίνει να ακούς αυτό που πραγματικά θέλεις να ζεις καθημερινά. Δηλώνει full πραγματικός και ειλικρινής χαρακτήρας, απόλυτα αλτρουιστής και εχέμυθος. Για εκείνον μέντορας σημαίνει αρχηγός και συνεργάτης. Νιώθει απόλυτα ικανοποιημένος, που βρίσκεται στην ομάδα του Λεωνίδα Κουτσόπουλου και θα τα δώσει όλα για όλα, για εκείνον και την ομάδα του. Είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει ό,τι ταράξει τα νερά του ενώ το πιάτο του έρωτα είναι εκείνο, που γίνεται αποκλειστικά για τον άλλο.  Μια καλή επιλογή είναι τα αχνιστά μύδια με σαμπάνια. Για να κερδίσει το παιχνίδι θα παλέψει μέχρι τέλους και θα κρατήσει τις δυνάμεις του με πειθαρχία και απόλυτη συγκέντρωση στο στόχο του, τη νίκη! Αν ήταν υλικό κουζίνας θα ήταν ένα από τα πιο δροσερά υλικά, το γιαούρτι γιατί δηλώνει δροσερός και φρέσκος!

 

Σπυριδούλα Καραμπουτάκη

«Η Σπυριδούλα είναι ένας άνθρωπος με πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση, που σίγουρα αγαπάει τη μαγειρική. Έχει πολύ πράγμα ακόμα μπροστά της να μάθει και να δει, αλλά αυτό το μαγειρικό θράσος που δείχνει και σαν άνθρωπος, με την καλή έννοια όμως, είναι από τους ανθρώπους που βλέπουν μπροστά. Έχει όραμα, έχει δει τι θέλει να κάνει μέσα από το παιχνίδι και σαν άνθρωπος το διεκδικεί με τον τρόπο που το διεκδικεί.»

Δήλωσε συμμετοχή στο MasterChef για να κερδίσει μαθαίνοντας από τους καλύτερους. Τη βοήθησε πολύ να μπει στο παιχνίδι η πίστη του άντρα της και των δικών της ανθρώπων. Η μαγειρική για τη Σπυριδούλα σημαίνει έρωτας χωρίς ταμπού. Χαρακτηρίζει τον εαυτό της δυναμική, ανεξάρτητη και νευρική. Για εκείνη μέντορας σημαίνει πατέρας – καθοδηγητής. Ήθελε εξαρχής να είναι στην ομάδα του Λεωνίδα Κουτσόπουλου και αισθάνεται υπέροχα, που πραγματοποίησε την επιθυμία της. Δηλώνει πως είναι γεννημένη για ανατροπές και ανυπομονεί να τις ζήσει μέσα στο παιχνίδι. Ένα πιάτο που περιγράφει τον έρωτα είναι μια τέλεια μακαρονάδα με καραμελωμένη πανσέτα και αμύγδαλα. Για να κερδίσει στο παιχνίδι θα πολεμήσει σαν αγρίμι. Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα της λείψουν μπαίνοντας στο σπίτι του MasterChef αλλά με τη δημιουργικότητα και την καθημερινή ανυπομονησία για το ποιο θα είναι το επόμενο πιάτο, πιστεύει πως θα τα καταφέρει. Αν παρομοίαζε τον εαυτό της με κάποιο υλικό της κουζίνας, θα ήταν ζουμερή σπαλομπριζόλα.

 

Ζαχίρ Γιαβαρί

«Ο Ζαχίρ μαγειρικά είναι αυτό που έχουμε δει μέχρι τώρα. Έχει μια εξέλιξη στο παιχνίδι, γιατί όλη η ροή του παιχνιδιού βοηθάει πολύ τους παίκτες να εξελίσσονται. Πιέζονται από το περιβάλλον όταν γύρω τους υπάρχουν άνθρωποι που είναι «καλύτεροι», «πιέζονται» και προοδεύουν. Μαγειρικά στον Ζαχίρ το βλέπουμε αυτό. Τώρα σε ότι έχει να κάνει με την ιστορία του, ήταν μια ιστορία που μας αφηγήθηκε, εμείς κληθήκαμε να κρίνουμε το πιάτο του, φάγαμε και κάτι που το έδωσε την ποδιά. Νομίζω ότι συνολικά ακούγοντας την ιστορία του Ζαχίρ, επειδή διάβασα πολύ προσεκτικά ό,τι γράφτηκε για αυτό σε ότι έχει να κάνει με το τηλεοπτικό περιβάλλον που βγήκε ο Ζαχίρ και είπε την ιστορία του, να πω και θα το πω αυτό και το πιστεύω σαν Λεωνίδας, όχι σαν κριτής του MasterChef ότι ένιωσα πάρα πολύ περήφανος που έστω και από μια μαγειρική εκπομπή δώσαμε την ευκαιρία σε έναν άνθρωπο 17 τηλεοπτικά λεπτά χωρίς καμία παρέμβαση να πει μια ιστορία που σίγουρα εκφράζει χιλιάδες ανθρώπους. Ο Ζαχίρ δεν ξέρω αν θα κερδίσει το MasterChef ή όχι, αλλά το μεγάλο κέρδος είναι ότι ο Ζαχίρ κοιτά πλέον τον κόσμο στα μάτια και χαμογελάει. Ό,τι έκανε και πέρυσι ο Σελίμ.»

Όπως λέει ο ίδιος, κάποιος φύλακας άγγελος, έκανε τη δήλωσή του στο παιχνίδι. Η πίστη ότι μπορεί να είναι ο επόμενος MasterChef, τον βοήθησε να μπει στο παιχνίδι. Η μαγειρική για τον Ζαχίρ είναι το μέλλον του, από μικρός αυτό είχε όνειρο, να γίνει μάγειρας. Χαρακτηρίζει τον εαυτό του δυνατό άνθρωπο, έναν άνθρωπο, που δεν φοβάται τα δύσκολα. Για τον Ζαχίρ μέντορας είναι εκείνος, που θα τον βοηθήσει να φτάσει ψηλά. Αισθάνεται τυχερός που είναι στην ομάδα του Λεωνίδα Κουτσόπουλου γιατί τον εμπιστεύεται πάρα πολύ. Δηλώνει έτοιμος για όλα και θα κάνει τα πάντα για να κερδίσει το παιχνίδι. Το πιάτο της αγάπης και του έρωτα είναι για τον Ζαχίρ αγριογούρουνο με αποξηραμένα σύκα και πουρέ γλυκοπατάτας. Θα κάνει τα πάντα για να κερδίσει το παιχνίδι και σκοπεύει να κρατήσει όλες του τις δυνάμεις με κάθε τρόπο για να μείνει συγκεντρωμένος στη μαγειρική και στο στόχο του. Αν ήταν υλικό της κουζίνας, θα ήταν σοκολάτα γιατί αρέσει σε όλους!

 

Μανώλης Σαρρής

«Του είχαμε πει στις οντισιόν τι πιστεύουμε για τον ίδιο και τον χαρακτήρα του. Εγώ δεν το κατηγορώ αυτό, γιατί ο Μανώλης είναι ένας άνθρωπος που έχει αυτό το χαρακτηριστικό, ταυτόχρονα όμως το υποστηρίζει και με την πορεία του. Ταξιδεύει, μαγειρεύει, δουλεύει. Δεν είναι μόνο λέω, είναι και κάνω. Οπότε αυτός ο συνδυασμός, αν χαλιναγωγηθεί λίγο το υπερεγώ το μαγειρικό, γιατί βοηθά και η εποχή γιατί είναι η εικόνα πολύ δυνατή, νομίζω ότι θα έχει πολύ καλή πορεία και στο παιχνίδι και μετά το παιχνίδι».

Ο Μανώλης δήλωσε αρχικά συμμετοχή μαζί με τον συγκάτοικο, πρώην συνάδελφο και πολύ καλό του φίλο, αλλά εκείνος δεν τα κατάφερε να πάρει μέρος δυστυχώς. Αν και θεωρεί πως ακούγεται κλισέ αλλά είναι αληθινό, αυτό που τον βοήθησε πάρα, πάρα πολύ να μπει στο παιχνίδι είναι η στήριξη των φίλων και της οικογένειάς του. Για τον Μανώλη φαγητό σημαίνει αγάπη. Ήταν ο τρόπος εκδήλωσης της αγάπης μέσα στην οικογένειά του. Όταν το συνειδητοποίησε μεγαλώνοντας, αποφάσισε να το κάνει και εκείνος και να εκφράζει με αυτό τον τρόπο την αγάπη του.

Δηλώνει πεισματάρης, ειλικρινής, ήρεμος, τίμιος και λιγότερο αλαζόνας απ’όσο μπορεί να δείχνει. Παραδέχεται πως κάποιες φορές γίνεται και λίγο τεμπελάκος. Η έννοια του μέντορα για εκείνον είναι σε κάθε άνθρωπο που θα πιστέψει και θα επενδύσει στον άλλο. Είναι εκείνος που σου βγάζει τον καλύτερο εαυτό σου και θα σε βοηθήσει συγχρόνως να διορθώσεις και τις ατέλειές σου. Αν πει πως είναι έτοιμος για όλα θα είναι ψέμα! Σίγουρα περιμένει οτιδήποτε τρελό να συμβεί μέσα στο MasterChef και απλά ελπίζει να είναι όσο πιο έτοιμος μπορεί για να ανταπεξέλθει. Το πιάτο, που περιγράφει την αγάπη, είναι τα γεμιστά χωρίς κιμά, όπως τα έφτιαχνε η γιαγιά του. Για να κερδίσει το παιχνίδι θα μαγειρέψει καλά και θα δείξει σε κριτές και συμπαίκτες ότι το θέλει πολύ! Θεωρεί πως όταν θες να κερδίσεις κάτι, πάντα χάνεις κάτι άλλο. Είναι επιλογή του να χάσει ορισμένα πράγματα για να μπει στο MasterChef και σίγουρα δεν το μετανιώνει. Αν ήταν υλικό κουζίνα θα ήταν σκόρδο, γιατί garlic is life!

 

Πάνος Τόγιας

«Ο Πάνος είναι και αυτός ένα εξαιρετικό παιδί με κατακτήσεις – το ακούω γιατί και οι φίλες μου μου λένε πολύ. Είναι 23 χρονών, είναι μικρούλης ακόμα. Μαγειρικά θεωρώ ότι είναι ένα ταλέντο που θα κάνει πράγματα έτσι κι αλλιώς. Έχει στοχοπροσήλωση, είναι σεμνός, έχει όλα τα χαρακτηριστικά.»

Δήλωσε συμμετοχή στο παιχνίδι γιατί θέλει να δείξει στον κόσμο, που αγαπάει τη μαγειρική, μια διαφορετική φιλοσοφία σε ό,τι αφορά στο φαγητό. Στο παιχνίδι τον βοήθησαν να μπει οι φίλοι και η οικογένειά του. Για τον Πάνο η μαγειρική σημαίνει τα πάντα. Είναι αναμνήσεις, έρωτας, αγάπη, στοργή. Δηλώνει cool και δημιουργικός. Ο μέντορας του,  ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, είναι ο άνθρωπος που θα τον βοηθήσει να πραγματοποιήσει τα όνειρά του και αυτομάτως αυτό τον κάνει πολύ σημαντικό άνθρωπο στη ζωή του. Νιώθει πάρα πολύ έτοιμος να ζήσει τις ανατροπές μέσα στο MasterChef, ήρθε για να ρισκάρει. Για τον Πάνο ένα πιάτο, που θα περιέγραφε τον έρωτα, σίγουρα θα ήταν κάτι με βατόμουρα. Για να κερδίσει στο παιχνίδι θα δημιουργήσει. Με διάβασμα, σκέψεις όμορφων στιγμών και καινούργιων εμπειριών μέσα από το παιχνίδι, ο Πάνος θα κάνει το ταξίδι του MasterChef ακόμα πιο ευχάριστο. Θα το ζήσει εντελώς μαγειρικά αυτό το ταξίδι. Αν ήταν υλικό κουζίνας θα ήταν εστραγκόν.

 

Γιώργος Ορφανός

«Ο Γιώργος είναι αυτό που ακριβώς φαίνεται. Έχει μια ευφράδεια λόγου, λέει πολλά, μαγειρεύει πολλά και νομίζω ότι και αυτός θα καταφέρει να κάνει πράγματα και μέσα στο παιχνίδι, για μετά, ο Γιώργος ξέρει να μαγειρεύει, δεν ξέρω πόσο πολύ θέλει και μπορεί να ταξιδέψει και να δει. Είναι απαραίτητο για έναν άνθρωπο που θέλει να ανοίξει τους ορίζοντες του. Πρέπει κανείς να κάνει και μερικές θυσίες, όπως το να ξοδέψει χρόνο για να μάθεις και να δεις και να καταφέρεις μετά όλα αυτά τα πράγματα να τα βάλεις σε ένα χαρακτήρα σε ένα μενού».

Τη δήλωση συμμετοχής στο MasterChef την έκανε η καλύτερή του φίλη και ήρθε στο παιχνίδι για να γίνει καλύτερος μάγειρας και να εφοδιάσει τον εαυτό του με γνώσεις. Θέλει να κάνει τους δικούς του περήφανους και αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο κίνητρο για τον Γιώργο. Για εκείνον μαγειρική σημαίνει πάθος, σημαίνει ζωή και μέντορας σημαίνει πρότυπο. Θεωρεί πως είναι ο άνθρωπος, που σε βοηθάει να ανοίξεις τα φτερά σου. Είναι  υπερήφανος, που ανήκει στην ομάδα του Λεωνίδα Κουτσόπουλου και ελπίζει να φανεί αντάξιος των προσδοκιών του. Για τον Γιώργο η ζωή είναι απρόβλεπτη, γιατί όχι και το MasterChef; Είναι έτοιμος! Ένα πιάτο, που περιγράφει τον έρωτα και την αγάπη για εκείνον είναι το… σουβλάκι! Συνήθως το πρώτο ραντεβού κλείνει στο τέλος με ένα σουβλάκι! Για να κερδίσει στο παιχνίδι θα παλέψει, θα μελετήσει αλλά πρώτα απ’ όλα θα σεβαστεί τους συναδέλφους του και τους κριτές. Για να κρατήσει τις δυνάμεις του στο παιχνίδι θα σκέφτεται τον λόγο για τον οποίο ήρθε και πόσο μεγάλο όνειρο είναι για εκείνον το MasterChef. Αν ήταν υλικό της κουζίνας, θα παρομοίαζε τον εαυτό του με τη φλόγα… με αυτήν ξεκινάνε όλα!

Θάνος Σπανός 

«Έχει μια φοβερή ενέργεια ο Θάνος. Είναι εξαιρετικό παιδί, χαμογελαστός πάντα. Με το που τον γνωρίζεις αυτό σου το περνά κατευθείαν και έχει και την αθωότητα ενός ερασιτέχνη μάγειρα που αγαπάει αυτό που κάνει. Μέχρι ένα σημείο μπορεί να κάνει πράγματα. Βάζει τη φαντασία του, δουλεύει. Η φαντασία βέβαια δε φτάνει από μόνη της γιατί η μαγειρική έχει και τεχνικά πράγματα τα οποία πρέπει να γνωρίσεις, να μάθεις. Αλλά είναι πολύ σημαντικό, επειδή είναι ερασιτέχνης ο οποίος αγαπά τη μαγειρική, αυτό του δίνει το περιθώριο να μην μπαίνει σε καλούπια και να μη φοβάται.»

Τη δήλωση για το παιχνίδι την έκαναν οι συνάδελφοί του στη δουλειά, οι οποίοι δοκίμαζαν συνεχώς τα φαγητά, που έφερνε και πάντα έλεγαν «εσύ  βρε παιδί μου θα έπρεπε να ήσουν στο MasterChef». Οι δικοί του και κυρίως η μητέρα του, του έδωσαν τη δύναμη για να τα καταφέρει. Θεωρεί ότι η μαγειρική είναι επιβίωση, δεν ζεις χωρίς τροφή. Δηλώνει χαμογελαστός άνθρωπος, ευγενής, δημιουργικός, τελειομανής και αρκετά αγχώδης, κάποιες στιγμές. Για τον Θάνο, μέντορας είναι ο δάσκαλος, εκείνος που σε καθοδηγεί. Νιώθει πολύ όμορφα, που βρίσκεται στην ομάδα του Λεωνίδα Κουτσόπουλου. Νιώθει έτοιμος να αντιμετωπίσει τα πάντα, αν προκύψουν ανατροπές μέσα στο MasterChef. Το πιάτο, που πιστεύει πως περιγράφει τον έρωτα, είναι ένα ριζότο με φράουλες και θα το συνόδευε με ένα ποτήρι Prosecco ή ένα Moscato Dasti με φράουλα. Θα μείνει συγκεντρωμένος σε ό,τι του ζητήσει ο μέντοράς του και θα εκτελεί πάντα πιστά την κάθε συνταγή για να κερδίσει στο MasterChef. Σαν προσωπικότητα θεωρεί πως έχει αρκετή υπομονή και για να είναι καλά μέσα στο παιχνίδι θα σκέφτεται τον σκύλο του, που θα του λείψει αρκετά, όπως και οι δικοί του. Αν ήταν υλικό κουζίνας θα επέλεγε να ήταν αυγοδάρτης γιατί έχει πάθος με τη ζαχαροπλαστική και γενικά τα γλυκά.

Δείτε εδώ όσα είπε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος για καθέναν από τους παίκτες του:

Διαβάστε εδώ όλα τα νέα για το MasterChef!