MasterChef: Ο Φίλιππος Παπασπύρου απάντησε στη Φαίη Σκορδά για το «κλεμμένο» γλυκό

Φίλιππος Παπασπύρου

Τι λέει ο Έλληνας ζαχαροπλάστης για το γλυκό που προκάλεσε ντόρο;

Ο Φίλιππος Παπασπύρου, ο ζαχαροπλάστης που βρέθηκε στο στόχαστρο του Γάλλου συναδέλφου του για το γλυκό που παρουσίασε στο MasterChef, βρέθηκε στο Πρωινό και εξήγησε τα πάντα στη Φαίη Σκορδά. Ο Φίλιππος Παπασπύρου είπε τα εξής:

«Δεν θύμιζε το γλυκό του Adrien Bozzolo, ήταν ίδιο. Η ζαχαροπλαστική είναι μία τέχνη που ο απώτερος σκοπός της είναι η γεύση, η εμφάνιση είναι ένα δεύτερο κομμάτι. Ποιοτικό γλυκό σε μία ώρα δεν γίνεται, οπότε επέλεξα να κάνω ένα γλυκό που να μην είναι τόσο τεχνικά δύσκολο, απλά να έχει μία τεχνική στο στήσιμο του πιάτου. Δεν τον γνώριζα τον Adrien Bozzolo. Δεν μπήκα καν στη διαδικασία να ασχοληθώ, γιατί δεν πήγα εκεί για να διαγωνιστώ εγώ ο ίδιος με ένα γλυκό να το παρουσιάσω ότι είναι δικό μου. Επέλεξα ένα στήσιμο του γλυκού.

Δεν θεωρώ ότι η ζαχαροπλαστική αντιγράφεται, οπότε όλο αυτό μου φαινόταν αστείο από την άποψη ότι δε γίνεται να αντιγράψεις ένα γλυκό ούτε να αντιγράψεις γεύση. Την ίδια συνταγή να κάνουμε εγώ κι εσύ, ίδιο γλυκό δεν θα είναι. Μίλησα με τον Γάλλο ζαχαροπλάστη, το κατάλαβε και μια χαρά. Του είπα ότι δεν είχα κάποιο όφελος από αυτό. Δεν παρουσίασα κάποιο από τα δικά μας γλυκά γιατί θέλουν προετοιμασία μία μέρα. Δεν γίνεται ποιοτικό γλυκό σε μία ώρα».

Διαβάστε όλα τα νέα για το MasterChef εδώ…