MasterChef: Η πραγματικότητα διαψεύδει με τον χειρότερο τρόπο και τις δύο ομάδες

MasterChef

MasterChef, απόψε στις 21:00 στο Star.

Είναι από τις λίγες φορές στο MasterChef που μετά από ομαδική δοκιμασία, και οι δύο ομάδες νιώθουν πολύ καλά για το αποτέλεσμα στα πιάτα, που παρουσίασαν στους chef κριτές, Σωτήρη Κοντιζά, Πάνο Ιωαννίδη και Λεωνίδα Κουτσόπουλο.

Η πραγματικότητα όμως έρχεται να διαψεύσει με τον χειρότερο τρόπο και τις δύο ομάδες, αφού λάθη, σχεδόν παιδικά, στερούν βαθμούς και πρωτιές. Η ωμή αλήθεια από τους κριτές πληγώνει, όσο και το πιάτο με το ωμό φαγητό, που παρουσιάστηκε μπροστά τους στο τραπέζι!

Οι chef κριτές του διαγωνισμού αναγνωρίζουν τις ικανότητες κάποιων μελών της μπλε και της κόκκινης ομάδας, αυτό όμως δεν φτάνει για να ισορροπήσει την απογοήτευση, που νιώθουν, για το αποτέλεσμα της πρώτης ομαδικής δοκιμασίας. Η δεδομένη σιγουριά των αρχηγών μετατρέπεται σε εκνευρισμό, και είναι τελικά οι ασυνεννοησίες με την τριάδα των υπαρχηγών, που θα κρίνουν την πρώτη νίκη.

Ο Γιάννης Αποστολάκης, ύστερα από τόσα χρόνια, παίρνει ξανά μια γεύση από τον διαγωνισμό, αφού καλείται να μαγειρέψει μέσα σε 2 ώρες για τους νικητές της πρώτης ομαδικής δοκιμασίας. Η ομάδα των νικητών, παρά τις δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας, θα καταφέρει να απολαύσει μέσα σε κλίμα ασφάλειας την παρέα του Γιάννη Αποστολάκη, να δειπνήσει μαζί του, και να κουβεντιάσουν όλοι μαζί, σαν μια παρέα, που γνωρίζεται χρόνια.

Η χαμένη ομάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με τα λάθη της. Έχει αποδειχθεί στο παρελθόν του MasterChef ότι μέσα από τις δυσκολίες αποκαλύπτονται τελικά οι πραγματικοί χαρακτήρες. Οι κριτές όμως, για άλλη μια φορά, ανατρέπουν τα πάντα, δίνοντας ένα αναπάντεχο πλεονέκτημα στον αρχηγό, που του επιτρέπει να γίνει ο απόλυτος ρυθμιστής.

Οι μάσκες πέφτουν και τα προφητικά λόγια κάποιων βγαίνουν αληθινά. Το προσωπικό συμφέρον και η στρατηγική περνούν σε πρώτο πλάνο. Ο σώζων εαυτόν σωθήτω!