MasterChef: Η παίκτρια που συγκίνησε τον Πάνο Ιωαννίδη! «Έχω φάει πολύ ρατσισμό…»

MasterChef

«Οι γονείς μου δεν ήθελαν και τόσο πολύ να ασχοληθώ με τη μαγειρική! Και τα αδέρφια μου δεν με έχουν στηρίξει πολύ γενικά».

Η Μαρία Τσαπράνη πήγε στο MasterChef για να αποδείξει η ίδια ότι αξίζει, αλλά και για να περάσει ένα μήνυμα στον γυναικείο πληθυσμό ότι δεν πρέπει ποτέ να νιώθουν πιο αδύναμες από τους άντρες. Η 22χρονη, η οποία παρουσίασε στους κριτές αρνάκι με πουρέ μελιτζάνας και σάλτσα από θυμάρι, αναφέρθηκε και σε έναν σεφ που είχε σε ένα εστιατόριο, τονίζοντας πως είχε δεχτεί από τον ίδιο μεγάλο ρατσισμό.

«Αρπάχτηκαν» πριν καν μπουν στην κουζίνα – Απίστευτο σκηνικό στην πρεμιέρα!

«Δήλωσα συμμετοχή στο MasterChef για μένα. Ο δεύτερος λόγος είναι για να περάσω ένα μήνυμα στον γυναικείο πληθυσμό ότι δεν πρέπει ποτέ να νιώθουμε πιο αδύναμες από τους άντρες γιατί δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ο πρώτος σεφ που δούλεψα μαζί του ήταν πολύ ρατσιστής, δεν ήθελε οι γυναίκες να μπαίνουν στη ζεστή κουζίνα. Και μόλις με έβλεπε μου έλεγε “φύγε από εδώ, οι γυναίκες δεν είναι για τη ζεστή κουζίνα”.

Αρνήθηκαν να δοκιμάσουν το πιάτο του! Δεν πίστευαν αυτό που έβλεπαν οι κριτές!

Από μικρή ήθελα να γίνω μαγείρισσα και με βοήθησε η γιαγιά μου σε αυτό. Ήταν η μόνη που ήθελε να ακολουθήσω το όνειρό μου. Οι δικοί μου δεν ήθελαν και τόσο πολύ να ασχοληθώ με τη μαγειρική. Και τα αδέρφια μου δεν με έχουν στηρίξει και πολύ γενικά, οπότε θέλω να αποδείξω ότι μπορώ. Έχω φάει πολύ ρατσισμό στην κουζίνα επειδή είμαι γυναίκα. Ο σεφ που είχα τότε ήταν ρατσιστής, υποτιμούσε τις γυναίκες», είπε αρχικά η Μαρία.

«Τον πουρέ μελιτζάνας πώς τον έκανες;», ρώτησε ο Πάνος Ιωαννίδης και η Μαρία απάντησε: «Τον πουρέ μελιτζάνας τον έκανα όπως μου τον είχε δείξει η γιαγιά μου, όταν ήταν στη ζωή. Και θα ήθελα πάρα πολύ να ήταν εδώ μαζί μου, να αγωνιούσε μαζί μου, να ήταν εδώ».

«Ο πουρές μελιτζάνας μου θύμισε τη μελιτζάνα που έκανε η δική μου η γιαγιά. Συγχαρητήρια! Και από μένα, φυσικά, έχεις “ναι”», της είπε στο τέλος ο Πάνος Ιωαννίδης εμφανώς συγκινημένος και με τρεμάμενη φωνή.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το MasterChef!