«Μας συνόδευσε η αστυνομία μέχρι το αεροπλάνο, έπαιρναν τηλέφωνο τη μητέρα μου και…»

Μιχάλης Μανιάτης

"Βέβαια, λάβαμε 6,000 γράμματα τότε στην εταιρεία διανομής από όλη την Ελλάδα, από γονείς οι οποίοι ευχαριστούσαν που έγινε αυτή η ταινία".

Ο «Άγγελος» είναι δραματική ταινία του ελληνικού κινηματογράφου, παραγωγής 1982, η πρώτη που ασχολήθηκε με το θέμα της ομοφυλοφιλίας στην Ελλάδα, τους τραβεστί, τις «κακόφημες πιάτσες», καθώς και ολόκληρο το πλαίσιο αντιμετώπισης αυτής της πραγματικότητας από την κοινωνία της εποχής. Ο «Άγγελος» είχε προταθεί από την Ελλάδα προς την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών με σκοπό να βραβευθεί με το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας. Για εκείνη την περίοδο, ο πρωταγωνιστής της, Μιχάλης Μανιάτης, εξομολογήθηκε στην εκπομπή «Ελένη» και τον Θάνο Βάγιο τα εξής:

«Αναγκάστηκε η αστυνομία να μας συνοδεύσει μέχρι την είσοδο του αεροπλάνου. Έπαιρναν την μητέρα μου τηλέφωνο στο σπίτι και της έλεγαν ότι ο γιος σου δεν θα γυρίσει ζωντανός. Βέβαια, λάβαμε 6,000 γράμματα τότε στην εταιρεία διανομής από όλη την Ελλάδα, από γονείς οι οποίοι ευχαριστούσαν που έγινε αυτή η ταινία, γιατί τους βοήθησε να αντιληφθούν κάποια πράγματα με πιο αντικειμενική ματιά».

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την τηλεόραση -και όχι μόνο- εδώ…