Μάρθα Καραγιάννη: «Παρακαλούσα το θάνατο της μητέρας μου…»

«Η μάνα μου δεν έλεγε τίποτα για την καριέρα μου. Για εκείνη ήταν καλύτερη η...»

Σε μια συγκλονιστική συνέντευξη στον Τάσο Τρύφωνος και στην εκπομπή Τετ α Τετ, η Μάρθα Καραγιάννη μίλησε για το χαμό της μητέρας της που της κόστισε πολύ αν και ήταν προετοιμασμένη για αυτό. Την κατάθλιψη που έπαθε, αλλά και πως την ξεπέρασε:
«Έχασα τη μαμά μου και τρελάθηκα. Άργησα πάρα πολύ να διαχειριστώ της μαμάς μου το θάνατο, μόνο. Είχα προετοιμαστεί. Και το παρακαλούσα τους τελευταίους έξι μήνες γιατί πρώτον δεν καταλάβαινε Χριστό και έβλεπα έναν άνθρωπο να υποφέρει. Αυτό είναι δραματικό δηλαδή. Ήταν 86 ετών, είχε Αλτσχάιμερ. Είχε γίνει 35 κιλά. Έλιωνε. Είχα δύο συναισθήματα, το ένα είναι ότι ήταν ένα χέρι που μου τραβούσε τα σωθικά μου και το άλλο ότι μου βγάζαν από πάνω μου μια πλάκα μαρμαρένια.»

Για την κατάθλιψη:«Έδινα συνέντευξη σε έναν νεαρό και την ώρα που δίνουμε την συνέντευξη στο σπίτι μου. Είχα απέναντι μου την τηλεόραση και έβλεπα σκιές να κινούνται. Δεν καταλάβαινα τίποτα. Του λέω σε παρακαλώ πάρα πολύ, θέλω να φύγεις γιατί δεν είμαι καλά. Πήγα στο κρεβάτι να κοιμηθώ και σηκώθηκα έτσι και χειρότερα. Για να ξεπεράσω την κατάθλιψη προσπαθούσα να βγαίνω κάθε βράδυ με τον Δαλιανίδη. Ήμουν βουβή στον κόσμο μου. Ήμουν σε βαριά κατάθλιψη. Δεν πήρα χάπια. Καθόλου. Ούτε ένα. Πήγα σε δυο ψυχίατρους. Δεν συνέχισα, δεν με βοήθησαν. Δεν ξέρω αν μπορούσε και κανείς να μας βοηθήσει σε αυτό. Πήγα τουρνέ το καλοκαίρι και την τρίτη μέρα ήμουν εντάξει.»

«Η μάνα μου δεν ήταν πολύ του μπράβο. Δεν έλεγε τίποτα για μένα, αλλά αναγνώριζε μια άλλη που ήταν καλύτερη από εμένα, την Ξένια Καλογεροπούλου.»

Για το χωρισμό: «Ήταν άσχημες οι συγκυρίες που χωρίσαμε. Ήρθαν έτσι τα πράγματα που έγινε ένα γεγονός με ένα παιδί που έχασα και έτσι έτσι. Μου λείπει που δεν απέκτησα ένα παιδί. Ήταν ένα αγκάθι το οποίο βγήκε στα 40 μου. Σκέφτηκα πάρα πολλές φορές την υιοθεσία και το προσπάθησα, αλλά δεν γινόταν λόγω του ότι δεν ήμουν παντρεμένη.»