Μάρω Λεονάρδου: «Δεν ένιωσα ποτέ γυναίκα στην τηλεόραση»

Μάρω Λεονάρδου

"Από την τηλεόραση έφυγα με ψυχικό τραύμα" ομολογεί η Μάρω Λεονάρδου.

Η Μάρω Λεονάρδου παραχώρησε συνέντευξη στον Δημήτρη Γιαγτζόγλου και την κάμερα της εκπομπής «Δύο στη μία» το μεσημέρι του Σαββάτου στην ΕΡΤ. Μάλιστα, η γνωστή δημοσιογράφος εστίασε στην τηλεοπτική της διαδρομή, τις πληγές που αυτή της άφησε καθώς και το νέο της συγγραφικό εγχείρημα.

Ειδικότερα, η Μάρω Λεονάρδου σημείωσε χαρακτηριστικά πως «από την τηλεόραση έφυγα με ψυχικό τραύμα. Για αυτό μετά κατέληξα στην ψυχανάλυση και το γύρισα σε άλλες ειδικότητες. Έφυγα με ψυχικό τραύμα γιατί η τηλεόραση, ενώ ήμουν μέσα εκεί 21 χρόνια, είχα πει ότι «ποτέ εγώ ξανά», «μακριά» και τα λοιπά. Ξεκίνησα λοιπόν να γράφω έναν εσωτερικό μονόλογο ως ένας γέρος που θυμάται τα χρόνια της τηλεόρασης και κάπως έτσι ξεκίνησε να γράφεται το νέο μου βιβλίο, όχι για να δημοσιευθεί, έτσι για μένα».

«Γιατί όμως «Κύριος Μ» και όχι κυρία; Γιατί εγώ στην τηλεόραση δεν ένιωσα ποτέ γυναίκα. Για να επιβιώσω μέσα στον ανδροκρατούμενο χώρο έπρεπε να είμαι αντράκι».

«Μια μέρα είπα ότι εγώ θα πω τις ειδήσεις! Δεν θα γίνω δημοσιογράφος, δεν θα γίνω τηλεπαρουσιάστρια ή οτιδήποτε αλλά «θα πω τις ειδήσεις». Και τις είπα τις ειδήσεις. Ε, όταν της είπα και της ξαναείπα και της ματαξαναείπα, τελείωσε κάποια στιγμή για μένα αυτό και δεν είχα λόγο να μείνω στην δημοσιογραφία» ομολόγησε, επίσης, η Μάρω Λεονάρδου στην ψυχαγωγική εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης. «Ο βαθύς μου πόνος ήταν ότι στην ιδιωτική τηλεόραση δεν υπήρξε μια φορά μια εκπομπή βιβλίου, δεν υπήρξε μια εκπομπή με κλασική μουσική. Θυμάμαι πως έχω περάσει ώρες σε γραφείο διευθυντών και τους έλεγα να το κάνω δωρεάν αλλά με κοιτούσαν με ειρωνεία».