Μάριος Ιορδάνου: «Πολύ γνωστός σκηνοθέτης πήγε να με αγγίξει, τον κόλλησα στον τοίχο»

Μάριος Ιορδάνου

Ο Μάριος Ιορδάνου για την πορεία του στον χώρο, τους φόβους και τον δύσκολο δρόμο που διάλεξε

Ο Μάριος Ιορδάνου βρέθηκε σήμερα καλεσμένος της εκπομπής «Ποιος είναι πρωινιάτικα;» με αφορμή τη θεατρική παράσταση «Το στρίψιμο της βίδας» στην οποία πρωταγωνιστεί. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε στη Μπέτυ Μαγγίρα και τον Δημήτρη Μακαλιά για τους φόβους που πάλεψε και ξεπέρασε στη ζωή του, το θέατρο και τον δύσκολο δρόμο που επέλεξε να ακολουθήσει.

«Δε με νοιάζει η γνώμη των άλλων, γιατί όταν σε νοιάζει γίνεσαι σιγά-σιγά όμηρός τους. Η γνώμη που έχουν οι άλλοι για μένα είναι δικό τους πρόβλημα» ανέφερε ο γνωστός ηθοποιός και πρόσθεσε: «Η ομορφιά φεύγει. Τι σημαίνει η ομορφιά; Οι ετικέτες είναι ταμπέλες. Είναι απείρως σημαντικότερο το τι πιστεύεις εσύ για σένα από το τι πιστεύουν οι άλλοι για σένα».

Ο ηθοποιός μίλησε για την επιλογή του να μην ακολουθήσει την πεπατημένη αλλά να διαγράψει τη δική του πορεία και με τον δικό του προσωπικό τρόπο. Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Εγώ δεν πηγαίνω από τη λεωφόρο των πολλών, πηγαίνω από το δικό μου μονοπάτι. Ο γενναίος είναι αυτός που ξεπερνάει τον φόβο του και πώς ξεπερνάς τον φόβο σου; Δρας».

Ο Μάριος Ιορδάνου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε ένα ιδιαίτερο περιστατικό, όταν κάποιος πολύ γνωστός σκηνοθέτης προσπάθησε να τον παρενοχλήσει σεξουαλικά. «Δεν μου άρεσε το σύστημα. Δε μου άρεσαν κάποιοι σκηνοθέτες και κάποιοι συνάδελφοι. Ένας πάρα πολύ γνωστός σκηνοθέτης πήγε να με αγγίξει και τον κόλλησα στον τοίχο. Μετά με έβλεπε και τα έκανε επάνω του».

«Μόλις κάτι συμβαίνει πρέπει να αντιδράς. Αυτοί οι άνθρωποι διψούν για εξουσία. Η εξουσία τους αποκαλύπτει. Αν είσαι τέρας, η εξουσία θα σε δείξει πιο πολύ τέρας» σχολίασε ο ηθοποιός.